Toomas Varek ja Lembit Kaljuvee lahkuvad keskerakonnast

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Varek.
Toomas Varek. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lääne-Virumaa keskerakondlased Toomas Varek ja Lembit Kaljuvee astuvad koos kuue teise juhtpoliitikuga  keskerakonnast välja.

Toomas Varek, Lembit Kaljuvee, Siiri Oviir, Vilja Savisaar-Toomast, Ain Seppik, Inara Luigas, Deniss Boroditš ja Rainer Vakra tegid ühispöördumise, milles teatasid oma lahkumisest Keskerakonnast.

Ühispöördumse tekst on järgnev:

"Oleme olnud kannatlikud ja püüdnud muuta Eesti Keskerakonda avatumaks ning soovinud kasvatada loovat ühtsust.

Me saavutasime ka edusamme - möödunud aasta augustis toimunud kongressil toetas suuremat liikmete kaasamist, diskussiooni soosivat juhtimismudelit ja vastutustundlikku eelarvepoliitikat ligi pooled kongressi delegaadid. Kuid nende seisukohtade ja tõekspidamistega pole erakonna juhtimisel arvestatud. Soovisime koostööd teiste erakondadega ega pidanud õigeks halvustavat stiili. Täna oleme jõudnud olukorda, kus kongressil esitatud ideede kandjaid on hakatud otsustusprotsessidest välja tõrjuma.

Oleme otsustanud lahkuda Eesti Keskerakonnast, kuna meil puudub usk, et suudame sellise juhtimisega oma valijate huve kaitsta. On selge, et erakonna juhtide soov jääda isolatsiooni ning igasuguse koostöö vältimine võtab võimaluse programmiliste eesmärkide täitmiseks. Seega, jäädes erakonda, luhtuvad lubadused ja valijate ootused.

Väärtused, eetika ja juhtimine on kujunenud probleemiks erakonna sees. Kuna meie erakonnas kehtiv poliitika käseb vaikida, siis erakonnas jätkamine tähendab marginaliseeruda inimese ja poliitikuna.

Seistes edasi oma eesmärkide kaitsel, tähendab olukorda, kus iga hetk võidakse keegi meist välja visata. Meie eesmärk on jätkata ühtse meeskonnana, et seista tugeva keskklassi (Keskerakonna maailmavaate) eest.

Täname erakonnakaaslasi, kes vaatamata rasketele hetkedele on toetanud meie püüdlusi. Meie tänu kuulub ka koostööpartneritele poliitikas, kellega nii valitsusliidus kui ka opositsioonis konstruktiivset tööd on tehtud.

Austusega,
Siiri Oviir
Vilja Savisaar-Toomast
Ain Seppik
Toomas Varek
Inara Luigas
Lembit Kaljuvee
Deniss Boroditš
Rainer Vakra"
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles