Paks lumi tõi sahad taas teedele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastele pakkus taas maha sadanud lumi rõõmu, kuid traktoristid pidid masinatele sahad uuesti ette panema ning autojuhid sõidukiirust valima.
Lastele pakkus taas maha sadanud lumi rõõmu, kuid traktoristid pidid masinatele sahad uuesti ette panema ning autojuhid sõidukiirust valima. Foto: Arvet Mägi

Kevadpühadel sadas maha paks lumi, mistõttu pidid traktoristid traktoritele sahad uuesti ette panema ning autojuhid jälle ettevaatlikkusele rõhuma.


“Sahk oli juba kuuri alla pandud, aga polnud muud kui uks lahti, traktorile hääled sisse ja sahk ette,” ei näinud Tapa vallas lumetõrjet tegev FIE Ahto Lilienthal maha sadanud lumes probleemi.

Ka Kadrina vallas asuvas Tuisumäe OÜs oldi juba kevadtöödeks valmistumas ning sahad olid traktoritel eest ära võetud.

Ometi ei jäänud sealgi teed lahti lükkamata. Margus Sirvel Tuisumäe OÜst ütles, et saha kinnitamine palju aega ei võta ega pole ka keeruline.

“Iga päev saab sahk ära võetud ja tagasi pandud,” ütles Rein Lall ASist Võhmuta PM, mis hooldab Tamsalu valla kahte piirkonda. Tema sõnul ei saagi neil traktorid nõnda seista, et ühel on sahk pidevalt ees. Kui talvel andsid elanikud lükkamata teede kohta ise infot, siis pühapäeval lükkas AS Võhmuta PM teed ilma märguanneteta lumest puhtaks.
Küll aga polnud veel jõudnud lumesahku eemaldada OÜ Evalo Agro Rakvere vallas. Aimur Ilisson rääkis, et nad ei olnud kevadtöödeks valmistuma hakanud, nii olidki traktoritel sahad veel ees.

Viru-Nigula abivallavanema Guido Reimeri sõnul olid mõned inimesed nende vallas küll lumega hädas, kuid laupäeva õhtuks said teed puhtaks. Reimer arvas, et ootamatu lumega tuldi päris hästi toime, kuigi nende valla traktoristid olid sahad juba seisma pannud.

Kevade ootel oli ka Rakvere linn, kuhu linnapea Andres Jaadla sõnul olid eilseks tellitud tänavapühkimismasinad, et linn puhtaks saada. “Paraku tuli hoopis lumetõrje välja ajada,” lausus Jaadla.

Autoomanikud aga ei ole veel rehvivahetusega kiirustanud. “On vaiksem kui tavaliselt sel ajal,” ütles Erki Sinkonen rehvitöökojast K-Kummid. Ka Andre Süvaorg Class X Furniture OÜst nõustus, et rehvivahetusi on praegu vähem kui muidu, kuigi lisas, et mõned inimesed siiski käivad talverehve suviste vastu vahetamas.

Kalle Kool Salva Kindlustuse Rakvere esindusest ütles, et seni on pühade aja kohta tulnud vaid üks liikluskahju teave Kadrinast.

“Kuid inimestel on viis päeva aega teatamiseks ja võib-olla kolmapäevaks laekub üht-teist,” lisas Kalle Kool.

Möödunud nädalal, mil lumi oli maas, registreeriti If Kindlustuses 13 kahjujuhtumit, mis puudutasid Lääne-Virumaad. “Põhimõtteliselt võib öelda, et tõus on 30%, kuigi numbrid järelduste tegemiseks on liialt väikesed,” ütles If Kindlustuse kommunikatsioonijuht Rain Porss, võrreldes praeguseid lumiseid ilmaolusid tavapärase aprilliga.

Liikluseski möödus nädalavahetus küllalt rahulikult. Pühapäeva lõunal toimus Haljala vallas Tallinna–Narva maantee 87. kilomeetril kahe sõiduauto kokkupõrge, kus said vigastada 34aastane naine ning üheksakuune poiss. Ülejäänud nädalavahetus kulges politsei andmetel suuremate liiklusõnnetusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles