Politseijuhi pussitaja eitas ringkonnakohtus tapmissoovi

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Seppen.
Ivar Seppen. Foto: Arvet Mägi

Lääne-Viru politseijuhti Lembit Kaldat eluohtlikult pussitanud ekspolitseinik Ivar Seppen eitas täna Tartu ringkonnakohtus soovi endist ülemust tappa.


Seppenit kohtus kaitsnud vandeadvokaat Matti Reinsalu palus ringkonnakohtult tapmiskatse ümber kvalifitseerida raske tervisekahjustuse tekitamiseks ja sellest johtuvalt määrata esimese astme kohtu mõistetust kergem karistus.

Viru maakohus mõistis Seppeni süüdi tapmiskatses ja karistas teda 9aastase vangistusega.

Vandeadvokaadi sõnul on apellatsiooni põhiväide, et Seppen ei soovinud Kaldat tappa. Mingit vimma tal endise ülemuse peale polnud.

Vandeadvokaat rõhutas, et Seppen tunnistab süüd raske kehavigastuse tekitamises ja Lembit Kalda on pidanud palju kannatama. Tema tervisele tehtud kahjustused annavad jätkuvalt tunda.

Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna vanemprokurör Sirje Merilo ei olnud vastaspoolega nõus. „Üks asi on, mida Seppen kinnitab, ja teine asi, mida näitavad objektiivsed tõendid,“ sõnas riiklik süüdistaja.

Merilo sõnul tõendavad Seppeni tapmissoovi mitmed tegevused. Mees soovis pärast peretüli sõita joobes peaga Pajustist Huljale vanemate juurde. Selleks polnud tal vaja Rakveresse sisse sõita. Olles teadlik oma joobes olekust, oleks Seppen püüdnud Rakveret vältida, et mitte politseile vahele jääda.

Merilo sõnul ootas ta esimese astme kohtus tõendeid, et Seppen tõlgendas Kalda käitumist rünnakuna ja üritas end kaitsta. Neid vanemprokuröri hinnangul polnud. Merilo märkis, et maakohtus kasutatud kaitseväitest, et Seppen tegutses hädakaitse seisundis, on vandeadvokaat ringkonnakohtus loobunud.

Ivar Seppen ütles ringkonnakohtus, et kahetseb jätkuvalt tehtut, kuid peab esimese astme määratud karistust liiga rängaks.

Tartu ringkonnakohus teeb otsuse 7. mail.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles