Portreekunstnik paneb vaatajad ahhetama

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Erapart võtab vastu õnnitlusi oma suurepärase portreenäituse avamisel.
Toomas Erapart võtab vastu õnnitlusi oma suurepärase portreenäituse avamisel. Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa Teataja reklaamikujundaja Toomas Erapart avas läinud nädalal Rakvere teatris näituse kuulsuste portreedest, mida ta on viimase aasta jooksul joonistanud ning millele portreteeritavalt ka pühendusega autogrammi saanud.


Kokku on näitusel 90 autogrammi, nende jaoks portreede joonistamiseks on kunstnikul kulunud üle 400 tunni. Pilte näeb teatri kohvikus ja jalutuskoridoris.

Näituse külastajad ei varja oma äratundmisrõõmu ja emotsioone – nii tõetruud näevad välja need hariliku pliiatsiga tehtud pildid.

Toomas Erapardi hobiks on joonistada staaridest portree ja küsida sellele autogramm ning teha koos portreteeritavaga ka pilti. Lisaks Eesti tähtedele on Toomas üles joonistanud hulk välismaiseid kuulsusi, kes Eestit külastanud. Viimasest aastast ei leia popkontserti või muusikafestivali, kus Toomas oma pildiga autogrammi nõutamas pole.

Kõik algas läinud kevadel, kui ta tegi Rakvere ööklubis esinenud argentiina sõumehest Elmayonesast portree ja küsis sellele autogrammi. Viimastest töödest sai autogrammi Zucchero portreele, mille peale oskas artist vastata vaid “wow!”.

Praeguseks on tal tuntud inimeste portreedele saadud juba üle 90 autogrammi, kusjuures mõne hankimiseks on tulnud pikki tunde hotelli ukse juures passida. Kilomeetreid, mis on kulunud kontsertidele sõiduks, ei oska enam keegi kokku lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles