Põlengu üle elanud pere kolis üürikorterisse

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pereema Tiia (keskel), tütar Kätlin koos laste Kätriini ja Raneliga on end uues kodus sisse seadnud.
Pereema Tiia (keskel), tütar Kätlin koos laste Kätriini ja Raneliga on end uues kodus sisse seadnud. Foto: Arvet Mägi

Veebruari algul põlengu tõttu Roodeväljal kodu kaotanud pere on seadnud end sisse Piiral üürikorteris ning tänu rohketele annetajatele saanud oma elu rööpasse.


3. veebruari varahommikul puhkes Roodevälja külas kahekorruselise elumaja korteris tulekahju, kõik elanikud pääsesid hoonest küll tervelt, kuid nende kodud hävisid.

Kuueliikmeline pere, kus kaks väikelast ja neli täiskasvanut, seadis end kolmeks nädalaks sisse Rakvere kriisituppa ning seejärel kolis Piirale kolmetoalisse üürikorterisse.

Pereema Tiia ütles, et valida oli mitme korteri vahel, kuid eelistati Piirat, kuna seal on tema meelest väikestel lastelastel kõige turvalisem, samuti on olemas hea bussiühendus.

“Kui kriisitoas olles oli kodutu tunne, siis nüüd on palju parem. Ja suur tänu kõigile annetajatele,” lausus Tiia ja märkis, et lisaks rahalistele annetustele tõid lahked inimesed ka näiteks riideid, külmkapi, pesumasina.

Oma põlenud kodus on ta paar korda sees käinud ja sealt kasutuskõlblikuna leidnud vaid tulekahju üle elanud klaasid. Kuid tänu annetajatele ei ole perel Tiia sõnul praegu millestki puudust.
Rakvere linnavalitsus avas vahetult pärast õnnetust arvelduskonto, millele soovijad said selle pere jaoks annetusi kanda.

Rakvere abilinnapea Allar Aron ütles, et kontole laekus annetusi veidi üle 5500 euro. “Abistajaid oli väga palju kogu Eestist, isegi Soomest. Niipea kui uudis läks internetti üles, hakati helistama ja abi pakkuma. Mõnikord ei usugi, et nii palju häid inimesi on ilmas, aga selgus, et on küll,” rääkis Allar Aron.

Annetajad olid valdavalt eraisikud, aga leidus ka ettevõtteid. Aron märkis, et suurim annetus eraisikult oli 400 eurot, keskmiselt toetati 5-20 euro kaupa.

“Kogunenud summa oleme perele üle andnud ja soovitanud neil seda raha uue eluaseme ostmiseks või pikemaajaliseks üüri tasumiseks kulutada, aga täpsemad valikud on muidugi pere enda teha,” lisas Aron.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles