IRL käivitas abilinnapea otsingud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastaid nii Rakveres kui ka Kadrinas omavalitsusjuhi ametit pidanud Ain Suurkaev siirdub kahe nädala pärast Rakvere haiglat juhtima.
Aastaid nii Rakveres kui ka Kadrinas omavalitsusjuhi ametit pidanud Ain Suurkaev siirdub kahe nädala pärast Rakvere haiglat juhtima. Foto: Arvet Mägi

Rakvere haiglat juhtima suunduvale Rakvere abilinnapeale Ain Suurkaevule väärilise asendaja leidmine on keeruline ülesanne, võimalikest mantlipärijatest keegi veel rääkida ei taha.


Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) inimeste seas on juttu olnud 10–15 võimalikust kandidaadist, kellest tegelikke abilinnapeakandidaate võiks olla neli-viis. Konkreetsetest isikutest ei soostunud veel rääkima mitte ükski Virumaa Teataja allikaist.


Juhkami ütlusel on võimalike abilinnapeakandidaatide seas nii omavalitsuse, hariduse kui ka ettevõtluse taustaga inimesi. Kõige olulisema suunana, millega uus abilinnapea peaks tegelema, nähakse linnavolikogu esimehe sõnul haridust.


Linnavolikogu liige Rainer Miltop lausus, et Ain Suurkaevu asemele inimese leidmine on erakonna jaoks tõsine väljakutse. “Sellise võimekusega asendaja leidmine on keeruline,” märkis Miltop.
Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovits, kes varem on abilinnapea ametit pidanud, ütles, et tema kindlasti enam sellele ametikohale ei asu. “Erakonna pink on piisavalt pikk, et leida väärikas kandidaat, minul on väljakutseid küll ja tegemist piisavalt nii spordikeskuse juhina kui ka teistes ametites,” kõneles Petrovits.
Rakvere linnavolikogusse kuuluv Anne Nõgu ütles, et kui tal ei oleks oma ettevõtetega seotud kohustusi ega vastutust, oleks ta valmis abilinnapea ameti vastu võtma. “Aga eks oma tööd ole nendelgi, keda meie sooviksime sel kohal näha,” lisas ta.
Mihkel Juhkami sõnul ei pea uus abilinnapea olema ilmtingimata IRLi liige, samuti vaadatakse võimalikke kandidaate väljastpoolt maakonda.


Ain Suurkaev, kes on ka IRLi Rakvere osakonna esimees, ütles, et valik tehakse kandidaatide seast kompetentsus- ja ettevalmistuspõhiselt, lähtuvalt ülesannetest, mida uus abilinnapea peab hakkama täitma.
Rainer Miltop lubas, et kindlasti peetakse nõu koalitsioonipartneri reformierakonnaga. “Ain Suurkaev on väga kompetentne nii haridus- ja kultuurivaldkonnas kui ka linnamajanduses, võib-olla osutub otstarbekaks mõningane valdkondade ümberjagamine abilinnapeade vahel,” rääkis Miltop.
Koalitsioonileppe kohaselt kuulub üks Rakvere abilinnapea koht Isamaa ja Res Publica Liidule. Ideaalvariandis on erakonnal abilinnapeakandidaat 25. aprilli linnavolikogu istungiks olemas, viimaseks tärminiks on aga seatud kuu võrra hilisem aeg.


“Tahaksime, et Ain Suurkaev saaks oma järeltulijale võimalikult palju infot vahetult edasi anda, aga kindlasti ei taha me kiirustada ainuüksi selle nimel, et 25. aprilliks ilmtingimata inimene olemas oleks,” ütles Rainer Miltop.
Mihkel Juhkami lisas, et kui aprillis ei õnnestu uut abilinnapead ametisse saada, siis vabastatakse Ain Suurkaev küll kohalt, aga linnavalitsuse liikmeks jääks ta edasi.
ASi Rakvere Haigla nõukogu vabastas teisipäeval ametist senise haigla juhatuse esimehe Rain Seppingu ja kinnitas alates 26. aprillist sellele kohale praeguse Rakvere abilinnapea Ain Suurkaevu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles