Rakvere linna algkoolis valitseb juubelimeeleolu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune vana hoone, kus enne tegutsesid nii algkool kui ka lasteaed, sellisel kujul lapsi enam vastu ei võta.
Praegune vana hoone, kus enne tegutsesid nii algkool kui ka lasteaed, sellisel kujul lapsi enam vastu ei võta. Foto: Arvet Mägi

Lõppeval nädalal on Rakvere linna algkoolis tähistatud sünnipäeva – sel aastal möödub kooli sünnist 20 aastat.



Kooli direktor Ene Nool peab kooli tugevuseks kindlasti innukaid ja südamega tööd tegevaid õpetajaid. Kooli direktori sõnul on õpilastel võimalus lisaks igapäevasele tublile õppetööle osaleda arvukates huviringides: mudilas-, laste- ja poistekooris, solistide, male-, spordi-, kandle-, lilleseade, arvuti-, kunsti-, sõu- ja rahvatantsuringis.

Lasteaed aga paistab silma draamakasvatusega: varju- ja nukuetendused õpetajate esituses ning igaaastased etendused lastelt lastele.

“Oleme alati pööranud tähelepanu sellele, et lastel oleks ka pärast koolitunde midagi teha. Selle võimaluse on õpilastele andnud võimekad ringijuhid, näiteks tegutsevad meil lastekoor, poiste- ja mudilaskoor ning solistid,” rääkis Nool. Ta tõi positiivse poolena välja ka selle, et koorilaulu vastu tunnevad lapsed ise suurt huvi ning õpetajad ei pea neid kuidagi sundima.

Laste lauluhuvi ja -lust sai kooli sünnipäeva puhul salvestatud suisa DVD-le, kui aprilli esimesel päeval filmiti algkooli laululapsi Rakvere gümnaasiumi aulas.  “Valminud filmi saavad kõik soovijad endale ka osta kooli sünnipäeva peaürituselt, mis toimub laupäeval Rakvere teatris,” teatas Nool.

Filmitegemine iseenesest oli olnud lastele põnev, aga samas väsitav. Algust tehti hommikul ning viimased mudilased pääsesid koju õhtul poole seitsme paiku.

Direktori meelest loob algkool kui koolitüüp iseenesest lastele võimaluse, et nad saavad rohkelt esineda ja oma võimeid ning oskuski ka teistele näidata.

Tema sõnul on algkoolis juba 6. klassi lapsed need, kes on kogu kooli kõige vanemad õpilased ning seetõttu langeb neile ka suurem vastutus. Näiteks tähistatakse Rakvere linna algkoolis samuti õpetajate päeva, ainult selle vahega, et gümnasistide asemel õpetavad kuuendikud väiksemaid.

“Osaleme aktiivselt algklassilastele mõeldud võistlustel, konkurssidel ja projektides. Tänu võimekatele õpetajatele ja innukatele lastele õnnestub lisaks osavõturõõmule sageli võidurõõmu kogeda,” märkis Ene Nool.



Lisaks sünnipäeva tähistamisele ootab algkooli maja ees renoveerimine, mille käigus saab hoone energiasäästliku hoone näidiseks, milliseid Eestis väga palju ei ole. “Kuulutati välja rahataotlemise konkurss, Rakvere linnast kirjutati sinna projekt ning pika asjaajamise tulemusena paistab, et mai lõpuks allkirjastatakse leping,” kõneles Nool.

Kooli aastapäeva üritused kulmineeruvad reedel-laupäeval. “Reedel, 20. aprillil kell pool üksteist alustame sünnipäevarongkäiguga läbi kesklinna. Pärast sööme koos sünnipäevakringlit,” rääkis kooli direktor Ene Nool.

Alates kella neljast ootab kool vilistlasi oma endiste õpetajate ja koolikaaslastega kohtuma ning koolimaja vaatama. Kell 19 jätkub õhtu Rakvere linna algkooli sünnipäevajooksuga õpilaste, vilistlaste ja õpetajate osavõtul.

Laupäeval kell 15 ootab kool kõiki huvilisi Rakvere teatrisse kontsertaktusele.

Rakvere linna algkoolis on 1.-6. klass ja viis lasteaiarühma. Kokku 235 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles