Hallikud müüvad oma tuntud perefirma

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perefirma rajanud Toivo Hallik pidas kaasaktsionäri ostupakkumist heaks ja on valmis vaevaga üles ehitatud ettevõttest loobuma.
Perefirma rajanud Toivo Hallik pidas kaasaktsionäri ostupakkumist heaks ja on valmis vaevaga üles ehitatud ettevõttest loobuma. Foto: Arvet Mägi

Kaubamärgi Hagar loonud pagarifirma AS Hallik rajaja Toivo Hallik on valmis 20 aastat turul tegutsenud ettevõtte müüma kaasaktsionärile, investeeri­mis­firmale.



Toivo Hallikule kuuluval Laiamäe Talu OÜ-l on 28,8 protsenti ASi Hallik aktsiaid. Ülejäänud kuuluvad osaühingule Masa Capital Partners.

Toivo Hallik kinnitas, et kaas­aktsionär on teinud suulise pakkumise osalus ära osta. “Oleme ettepanekuga rahul,” sõnas ta ja lisas, et enne ostu-müügitehingu vormistamist ei tahaks asjast täpsemalt rääkida.

Perefirma rajanud Toivo Hallik tunnistas, et nad on pagarifirma juhtimisest väljas ja ettevõttega  seonduvast loobunud.

9. aprillil otsustasid ASi Hallik aktsionärid, et lõpetavad lepingu äriühingu juhatuse esimehe Heiki Hallikuga

Pagarifirma uueks juhatuse esimeheks pandi Pirgit Grinkin.

Krediidiinfo järgi oli AS Hallik 2009. aastal 5 miljoni euro suuruse käibe juures 85 000 euroga kasumis. 2010. aastal aga juba 57 000 euroga kahjumis. Ettevõtte maksuvõlg koos intressiga ulatub 33 556 euroni.

Masa Capital Partners OÜ juhatuse esimees Avo Kaasik ütles, et proovivad lähikuudel ostu-müügitehinguga asjad joonde ajada. “Mõlemalt poolt on tahe olemas ja see on positiivne,” sõnas ta ja kinnitas, et alles jääb nii äriühingu nimetus kui ka selle kaubamärk Hagar.

Masa Capital Partners OÜ oli krediidiinfo järgi 2009. aastal 58 721 euroga kahjumis, 2010. aastal 595 016 euroga kasumis. Mõlemal aastal käive puudus, töötajaid ettevõttel krediidiinfo järgi ei ole, maksuvõlgnevusi samuti mitte.

Äriühingu juht Avo Kaasik selgitas, et investeerimisfirma müüs oma osaluse Jelgava lihatööstuses Rakvere Lihakombinaadi tütarfirmale Rīgas Miesnieks.

Pagarifirma koostööpartner Tapa Autobussipark OÜ esitas Viru maakohtule ASi Hallik vastu pankrotiavalduse.

Tapa Autobussipargi pankrotiavaldus oli ajendatud kahest pagarifirma maksmata arvest kogusummas ligikaudu 70 000 eurot. Transpordiettevõtte juht Rein Tali tunnistas teisipäeval Viru maakohtu Rakvere kohtumajas peetud eelistungil, et sõlmis 2009. aastal aktsiaseltsiga Hallik halva lepingu, kui lubas tehtud töö eest esitatud arveid tasuda kahekuulise hilinemisega.

ASi Hallik tooteid üle Eesti laiali vedav Tapa Autobussipark esitab pagarifirmale iga kuu umbes 50 000 euro suuruse arve. AS Hallik maksab iga nädal 10 000 eurot. Võlgnevus kasvab.

Nii ASi Hallik juhatusest tagandatud Heiki Hallik kui ka Tapa Autobussipargi juht Rein Tali rääkisid kohtus, et nendevahelised sugulussidemed ei mänginud kohtusse pöördumisel mingit rolli, vaid pankrotiavaldus esitati majanduslikel põhjustel.

Tali selgitas kohtus, et tal on raskusi autojuhtidele teenitud tasu maksmisega, samuti kütuse ostmisega. Ka ei soovi ettevõte korrata vana viga, et oodati seni, kuni koostööpartner läks pankrotti, nii et võlg jäigi tagasi saamata.

Kohus pankrotimenetlust ei alustanud, sest osapooled jõudsid kokkuleppele, et 15. maiks maksab pagarifirma Tapa Autobussipargile 30 000 eurot ja suurendab iganädalasi makseid 10 000 eurolt 12 500 eurole.

Aktsiaseltsil Hallik on tsehhid Tamsalus ja Tapal. Tööd saab kokku 110 inimest.

Tamsalu vallavanema Toomas Uudebergi sõnul on AS Hallik suur tööandja, makstes palka kuuekümnele vallaelanikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles