Populaarsed riigieksamid on inglise keel ja geograafia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksam
Riigieksam Foto: Sille Annuk.

Riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse andmeil on tänavu Lääne-Virumaal eesti keele eksami tegijaid 651, neist 609 kirjandikirjutajat ja 42 eesti keele kui riigikeele eksami tegijat.


Varemlõpetanuid on eksaminandide hulgas 28.

Valikeksamitest on ka tänavu populaarseim inglise keele riigieksam, mille valus 406 sooritajat. Geograafiariigieksami valis 377, ühiskonnaõpetuseksami 369, matemaatikaeksami 240 õpilast.

Kasvas õpilaste arv, kes valisid riigieksamiks bioloogia ja füüsika. Vähenes aga ajaloo, keemia ja saksa keele eksamitele registreerunute arv.

Oma eksamivaliku pidid lõpetajad tegema juba jaanuaris. Sel aastal on oluline muudatus - õpilane ei saa riigi- ja koolieksamite valikut hiljem muuta, see tähendab lisaks varasemale seda, et ta ei tohi eksamist loobuda või eksamilt puududa.

Kui õpilane puudub riigieksamilt ning ta ei soorita ka samas aines lisaeksamit, siis jääb abituriendil kool sel aastal lõpetamata.

Käesoleval õppeaastal kestab gümnaasiumi lõpetamise eksamiperiood 16. aprillist kuni 10. juunini. Esimene eksam on eesti keel teise keelena ja viimane on füüsika riigieksam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles