Väike-Maarjas meenutatakse Jakob Liivi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Liiv
Jakob Liiv Foto: Internet

Neljapäeval, 19. veebruaril tähistatakse Väike-Maarjas pidulikult Väike-Maarja suurmehe Jakob Liivi 150. sünniaastapäeva.


Väike-Maarja valla spordi ja teabeosakonna juhataja Ilve Tobreluts rääkis, et meenutatakse Jakob Liivi tegevust, kuulatakse tema monoloogi etendusest "Pildikesi parnassiaegsest Väike-Maarjast" ja luuletusi ning asetatakse lilli ja küünlaid mälestussamba juurde.



Jakob Liiv on üks olulisemaid isikuid Väike-Maarja kultuuriloos. Ta oli kooliõpetaja, kirjutas ja lavastas näidendeid, oli aktiivne seltsitegelane ja hea kõnemees.



Tema pani aluse aastatel 1882-1907 tegutsenud kirjandusrühmitusele Väike-Maarja parnass, kuhu eri aegadel kuulusid peale tema Peeter Jakobson, Jakob Tamm, Kaarel Krimm, Otto Münther ja Mihkel Kampmaa. Jakob Liivil on ilmunud kümme luulekogu, kaks lugulaulu, seitse jutustust ja neli näidendit.



1913. aastal siirdus Jakob Liiv Väike-Maarjast Rakverre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles