Kevadtorm huvitab kõrgeid külalisi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe suurõppus Kevadtorm.
Kaitseväe suurõppus Kevadtorm. Foto: Priit Simson/Postimees

Lääne-Virumaal kaitseväe kevadist suurõppust Kevadtorm külastanud riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma ütles, et nähtu kinnitas fakti: Eestis on oma riigist hoolimine, mis väljendub ka kaitsetahtes, tugev.



“Oleme kahekümne aastaga üles ehitanud ilusa riigi. Täna oleme valmis saavutatut hoidma ja selle hoidmise nimel panustama. Majanduskriisi kiuste suutsime täita NATO-le, ja eelkõige iseendale antud lubaduse jõuda kaitsekulutustega kahe protsendini sisemajanduse koguproduktist,” rääkis Raidma.

“Kevadtormil nägin sadu hea väljaõppega noori mehi ja naisi, kes on valmis vajadusel meie riigi eest väga konkreetse tegevusega seisma,” lisas ta.

Mati Raidma märkis, et kaitsetahet ja soovi panustada oma riiki saab rahuajal väljaspool tegevteenistust arendada ja rakendada ka vabatahtlikus tegevuses, olgu siis kaitseliidus või vabatahtlikes päästekomandodes. “Kutsun üles kõiki Eesti inimesi siin kaasa lööma,” lausus ta.

Selle nädala alguses külastavad Kevadtormi ka USA Marylandi rahvuskaardi ülem kindralmajor James A. Adkins ning NATO Kirdekorpuse ülem kindralleitnant Rainer Korff.

Kaitseväe suurõppus Kevadtorm peetakse tänavu Lääne- ja Ida-Virumaal ning sellel osaleb üle nelja tuhande tegevväelase, ajateenija, kaitseliitlase, reservväelase ja ametniku. Kevadtormi pidulik lõpurivistus toimub laupäeval Rakveres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles