Lääne-Viru Pensionäride Liit tähistas oma kümnendat tähtpäeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa Pensionäride Liidu juhatuse esimees Eve Tamm kinkis koostööpartneritele tänukruusi. Samasuguse kruusi omanikuks võis saada ka hiljem õnneloosi kaudu.
Lääne-Virumaa Pensionäride Liidu juhatuse esimees Eve Tamm kinkis koostööpartneritele tänukruusi. Samasuguse kruusi omanikuks võis saada ka hiljem õnneloosi kaudu. Foto: Meelis Meilbaum

Maikuu esimesel reedel tähistas Lääne-Virumaa Pensionäride Liit Rakvere rahvamajas pidulikult oma kümnendat sünnipäeva. Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu esindaja Andres Ergma märkis oma tervituskõnes, et Lääne-Virumaa on silma jäänud oma aktiivsete pensionäride poolest.


Kuna Euroopa Liidus on parajasti aktiivsena vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse aasta, soovitas Ergma eakatel kohalikud noored üles otsida ja leida kokkupuutepunkte.

“Noorte tööhõive on meie kõigi huvides, siis nad ei lahku Eestist, nende sotsiaalmaks laekub meie pensionikassasse,” kõneles Andres Ergma.

Lääne-Virumaa Pensionäride Liidu juhatuse esimees Eve Tamm märkis, et juba organisatsiooni algusest on tehtud ringitööd: kõigepealt käsitöö- ja kunstiring, mida juhendasid Maimo Loite ja Albiina Eiber, kokaring Eve Tamme eestvedamisel ning inglise keel Leili Takjase õpetusel.

Saksa keelt on õpetanud aga Roela mõisniku parun Wrangelli järeltulija Peter Krienitz abikaasaga ning võimlemisringi juhendas Vireni Haho, kes oli ka mitu aastat maakonna pensionäride liidu eestvedaja.

“Kuna olime suure osa oma teadlikust elust elanud raudse eesriide taga, siis olime nagu paisu tagant vabanenud kevadveed. Algasid ekskursioonid välisriikidesse,” märkis Eve Tamm.

Nüüdseks on läbi sõidetud enamik Euroopa riike, tänavu suvel võetakse sihiks Lõuna-Poola ja Slovakkia ning ühtlasi kohtutakse poolakatest eakaaslastega Lääne-Viru sõpruslinnas Koninis.

Tänavu jätkatakse ka kolme linna sõpruspäevaga Narvas, tähistades põlvkondadevahelise solidaarsuse aastat.
“Oleme juba läbi viinud kokandustunni Rakvere sotsiaalabikeskuse laste päevakeskuse lastele,” lausus Tamm.

Jätkub ringitöö: inglise keel, toitlustus, käsitöö, temaatilised pärastlõunad kohvikus Puhkepaik. Tegeletakse ka kepikõnni ja tervisevõimlemisega, osaletakse ööjooksul ja käiakse ekskursioonidel.

“Olgem ikka rõõmsad selle üle, mis meil on täna ja praegu, ärgem muretsegem selle pärast, mida ei ole,” ütles Eve Tamm saalitäiele kokkutulnud eakatele. Lääne-Virumaa Pensionäride Liidul on üle 550 liikme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles