Kadrina kultuurifestival toob nädalajagu sündmusi

Inna Grünfeldt
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakarya kooli segarahvatantsurühm Türgist.
Sakarya kooli segarahvatantsurühm Türgist. Foto: Erakogu

Kaheksas Kadrina rahvusvaheline kultuurifestival, mis toob 21.-26. maini lavale esinejaid lähedalt ja kaugelt, on pühendatud Kadrina Valla 20 sünnipäevale.

“Terve nädala jooksul tegevusi erinevatele huvigruppidele, avatud näitused erinevates kohtades. Väliskülalisteks on sel korral levimuusikakoor Kadrina sõprusvallast Janakkalast Soomest ja Sakarya segarahvatantsurühm Türgist,” ütles Kadrina rahvamaja kunstiline juht Marge Mägi.

“Soome kooril on sõprussidemed Kadrina segakooriga juba aastast 1991. Türklastega arendas huviklubi Cadencia sõprussuhteid eelmisel suvel Istanbuli ülemaailmsel noorte kultuurifestivalil,” lisas ta.

Kultuurifestival algab esmaspäeval, 21. mail kell 18 kirjandusõhtuga: Kadrina valla raamatukogus on külas luuletaja Jürgen Rooste ja muusik Erki-Andres Nuut. Teisipäeva õhtu Kadrina rahvamajas sisustab KVKÜ - esinevad Vohnja kooli lapsed, Läsna teater, Ridaküla näitering ja teised valla taidlejad. Kolmapäeval, 23. mail kell 18 on kavas Kadrina Kunstidekooli kontsert-aktus Kadrina rahvamajas, neljapäeval kell 19 sealsamas huviklubi Cadencia kevadkontsert, kus esineb ka Sakarya kooli segarahvatantsurühm Türgist.

Reedel, 25. mail kell 17 toimub kultuurifestivali avamine Kadrina lauluväljakul, kus kontserdi annavad väiksemad ja suuremad lapsed ning pasunakoor. Kell 18 järgneb kooride kontsert Kadrina kirikus, kus laulavad Kadrina sega- ja naiskoor, solistid, Rakke naiskoor ja Janakkala levimuusikakoor Soomest. Kell 21 peetakse rahvuslik pidu ansambliga Zetod Kadrina rahvamajas.

Laupäev algab kell 9 laadaga Kadrina lauluväljakul, kus kell 12 astuvad suurel kontserdil üles kohalikud ja külalisesinejad mudilaskoorist Türgi tantsurühmani. Päeva jätkab linetantsijate ühistantsimine, toimuvad sportlikud tegevused staadionil ja õhtul kell 20 saab Kadrina rahvamajas lustida valla sünnipäevapeol ansambliga N-Euro.

Festivali jooksul saab vaadata näitusi rahvamajas, loodustoas, raamatukogus ja Tiia Holmi koduaias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles