Ametiühing: suletavate komandode austusüritus jäi päästeameti vastuseisu tõttu ära

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suletavad päästekomandod.
Suletavad päästekomandod. Foto: Eesti Päästeala Ametiühing

Homme hommikul kell kaheksa suletakse üheksa päästekomandot üle Eesti, sealhulgas Võsu komando Lääne-Virumaal.

Eesti päästeala töötajate ametiühing soovis täna korraldada suletavate riiklike päästekomandode austuseks austusürituse, kuid see ei osutunud päästeameti vastuseisu tõttu võimalikuks, teatas ametiühing.

Ära jäänud ürituse stsenaariumi kohaselt oli plaanis iga komando isikkoosseis ja päästetehnika oma komando juures üles rivistada. "Kindlal kellaajal tahtsime üheks minutiks tööle lülitada päästetehnika alarmseadmed. Meenutusüritusest osavõtt oli plaanitud vabatahtlikkuse alusel. Austusürituse tahtsime jäädvustada fotode näol, milledest oleks koostanud pildigalerii," märkis ametiühing.

Ametiühingu teatel olid nad päästeameti vastuseisu tõttu sunnitud sellise austusürituse ära jätma.

“Nimelt keelas päästeamet päästetehnika ja varustuse kasutamise sellistel eesmärkidel. Samuti ei võinuks osaleda valves olevad päästeteenistujad,” märkis ametiühing Virumaa Teatajale saadetud pöördumises.

Päästeameti peadirektori asetäitja Kuno Tammearu ütles, et sellisel moel avaldatakse au hukkunud teenistujale. "Me ei leina ja taoline üritus oleks kohatu, eriti arvestades, et kuu aega tagasi hukkus üks meie seast", lisas Tammearu.

Eesti päästeala töötajate ametiühing soovib tänada kõiki päästjaid, meeskonnavanemaid ja komandopealikke, kes komandode reformimise käigus on erinevatel põhjustel sunnitud armsakssaanud päästetöölt lahkuma.

“Päästjad on erilised inimesed. Päästja ei ole pelgalt elukutse, vaid elustiil. Need, kes on valinud endale päästja elustiili, ei suuda kogukonda aitamata elada. Teie hulgas on palju neid, kelle kiire ja ennastsalgava tegevuse tulemusel on nii mõnigi hoone püsti ja oskusliku tegutsemisega ei ole vähenenud Eesti rahvaarv. Siiralt loodame, et kutseliselt päästealalt lahkujad jätkavad kogukonna abistamist ka edaspidi. Kindlasti panevad nad käe külge kodukoha turvalisemaks muutmisel. Suured tänud  tehtud töö ja ühiskonna turvalisemaks muutmise eest,” pöördub ametiühing suletavates komandodes töötanud kolleegide poole.

Päästeameti teatel pakuti komandode ümberkorralduste käigus pakuti kõigile, keda muudatused puudutasid, tööd. Kokku 69 mehest otsustas pakkumist mitte vastu võtta 17 meest.
Päästeamet põhjendab, et  komandode ümberkorralduse eesmärk on organisatsiooni jätkusuutlikkus ja senisest parema teenuse pakkumine senisest suuremale hulgale elanikkonnast.

Homme õhtul kell 16 kogunevad Võsu päästekomando mehed oma komando juurde, et vanu aegu meenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles