Saksa suursaadik külastas Virumaa koole

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Christian Matthias Schlaga (vasakul) rääkimas Rakvere reaalgümnaasiumi õpilastele ühtse Euroopa väärtustest ning sellest, kuidas igaüks saab panustada parema oleviku ja tuleviku nimel Eurooa Liidus.
Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Christian Matthias Schlaga (vasakul) rääkimas Rakvere reaalgümnaasiumi õpilastele ühtse Euroopa väärtustest ning sellest, kuidas igaüks saab panustada parema oleviku ja tuleviku nimel Eurooa Liidus. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud nädalal külastas Saksamaa Liitvabariigi suursaadik Christian Matthias Schlaga Euroopa päeva puhul Rakvere reaalgümnaasiumi.



Edasi suundus suursaadik Vinni-Pajusti gümnaasiumi.

Peale üleeuroopalise Euroopa päeva tähistati reaalgümnaasiumis ka teistkordset UNESCO Euroopa maailmapärandi nädalat, mis sel korral kandis pealkirja “Minu vana hea Euroopa”. Nädala raames toimusid mitmesugused viktoriinid, konverents ja palju muud.

“Iga päev koolis tarkusi õppides on see vaid üks pool inimese harimisest. Teine pool on kindlasti see, mis inimesest kaugemal ja tema lähemas ümbruses maailmas toimub, millised on rahvad oma kultuuri ja ajalooga. Kõike seda koolitundides õpetada ei jõua, sellepärast ongi Euroopa päeva ja UNESCO nädala olulisus juhtida inimeste tähelepanu nendele väärtustele, millele iga päev ei mõtle,” kõneles konverentsil reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo.

Üritusel üles astunud Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaum rõhutas päeva tähtsust ja Eesti Euroopa Liidus olemise vajalikkust ning ütles, et osata näha tulevikku, tuleb vaadata minevikku.

Saksa suursaadiku Christian Matthias Schlaga sõnul on Eesti kuulumine Euroopasse igati loogiline nii kultuurilisest kui poliitilisest küljest. “Kuigi praegu on kuulda palju kriitikat Euroopa Liidu suunas, sest mõnel liikmesriigil on raskusi, siis peame ühtse liiduna just koos mõtlema ja tegutsema, et olukord paraneks,” rääkis suursaadik õpilastele.

Tähtis külaline tõi välja ka asjaolu, et ei ole juhuslik, et Euroopa päeva tähistatakse just 9. mail, kuna see tähistab Teise maailmasõja lõppu.

Lõpetuseks pani Schlaga lastele südamele, et nad pööraksid tähelepanu haridusele ning õpiksid võõrkeeli, sest Euroopa on kõigi selle kodanike ühine tööturg ning välisriikides õppimine ja töötamine kogub üha enam populaarsust.

Pärast Rakvere lastega kohtumist külastas suursaadik ka Vinni-Pajusti gümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles