Veneveres tähistatakse hariduselu juubelit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnainvesteeringute keskuse keskkonnaprogramm toetab tänavu nelja veemajanduse projekti. Kalade rändetee avamist Venevere paisul toetatakse 35 955,72  euroga.
Keskkonnainvesteeringute keskuse keskkonnaprogramm toetab tänavu nelja veemajanduse projekti. Kalade rändetee avamist Venevere paisul toetatakse 35 955,72 euroga. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Venevere haridus- ja kultuuriselts pani kokku raamatu “Venevere koolielu”, mis peaks trükist ilmuma mai lõpus.
Seltsi juht Eerik Lumiste ütles, et kogumikus on umbes 140 lehekülge, põhiliselt sisaldab see inimeste mälestusi, aga ka ajaloolist ülevaadet ja kroonikat.



175 aastat tagasi mainiti esmakordselt kooli asutamist. Algul töötas see lähedal asuvas Marikülas (praegu liidetud Kaasiksaare külaga) ning hiljem päris mitmes kohas Veneveres. Viimasesse hoonesse, mis praegu on ümber ehitatud seltsimajaks, koliti 1951. aastal.

Venevere kool on olnud kõige rohkem kaheksaklassiline, enne sulgemist 2005. aastal töötas see viieklassilise õppeasutusena.

26. mail peetakse Veneveres piirkonna külade päeva ning tähistatakse ühtlasi koolihariduse andmise juubelit.
Kavas on jalutuskäigud Veneveres, vaadata saab kohaliku näiteringi esituses Oskar Lutsu näitemängu “Ärimehed”, tutvustatakse uut raamatut ning toimub laat.

Üritus lõpeb tantsuõhtuga ansamblite Seelikukütid ja Mahe saatel.

Külade päevale on oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles