Kadrina vald kinkis vastsetele ilmakodanikele hõbesõle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrina vald kinkis vastsetele ilmakodanikele hõbesõle.
Kadrina vald kinkis vastsetele ilmakodanikele hõbesõle. Foto: Aare Purk

Kadrina vallavõimud taastasid nõukaajast soiku jäänud traditsiooni ja kinkisid endises külanõukogu hoones ­uutele vallakodanikele hõbesõle.



Varem on kingitud hõbelusikas, kuid Kadrina valla kultuurikomisjon leidis paar aastat tagasi, et lusika võiks asendada hõbesõlega.

Kadrina vallavolikogu esimees Jaanus Reisner, kes aastaid tagasi kultuurikomisjoni juhi ametit pidas, selgitas, et Kadrina valla eripäraks on tugev rahvuskultuuriline identiteet ja seepärast otsustatigi sõle kasuks. Et Kadrina kihelkonnast pärit sõlge kohapeal ei leitud, siis sõitis volikogu juht Tartusse Eesti Rahva Muuseumi, kus on neli Kadrina kihelkonnast pärit sõlge. Üks valiti välja ja ülikoolilinna ehtemeistrid tegid sõled selle järgi valmis.

Kadrina valla raamatukogus, mis enne oli külanõukogu hoone, antigi eelmisel laupäeval seitsmele uuele vallakodanikule hõbesõlg. Kokku oli uusi vallaelanikke 11, kuid kohale oli neist toodud seitse.

Reisneri sõnul tegutseb raamatukogus kirjandusklubi ja kohavalik lähtus just mõttest, et uued vallakodanikud on tulevikus usinad kirjandushuvilised.

Sõlg, mis sobib nii tüdrukutele kui ka poistele, antakse uutele vallakodanikele üle kaks korda aastas: emade- ja isadepäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles