Emumäe jooks tuleb juba kaheksandat korda

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emumäe jooks, mis kulgeb ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu, on aastate jooksul kujunenud väga populaarseks.
Emumäe jooks, mis kulgeb ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu, on aastate jooksul kujunenud väga populaarseks. Foto: Arvet Mägi

Laupäeval oodatakse kõiki jooksu- ja käimissõpru Emumäe jooksule. Juba kaheksandat korda hakatakse jooksma ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu. Samal ajal toimub ka Emumäe laat.

Start antakse 26. mail kell 13 Emumäe vaatetorni juurest. Valida saab 5,5 ja 10 km pikkuse distantsi vahel. Lühem ring on avatud ka kõndijatele.  

Emumäe jooksu rada kulgeb nii mööda kõva pinnakattega, kui põllu- ja metsateid.

Tänavu toimub esmakordselt ka lastejooks vaatetorni lähedal koolieelikutele.

Korraldajad loodavad mäenõlvadel näha üle 200 spordisõbra, tänaseks on registreerunud juba ligi 180 inimest.

Julgemad saavad otse Emumäe tipus nautida saunamõnusid: TTÜ Kultuuriklubi ootab kõiki jooksusõpru oma värskelt valminud kilesauna testima. Kõigi osalejate vahel loositakse välja kohalike ettevõtete ja elanike poolt välja pandud auhindu.

Juba teist aastat toimub jooksuga samal ajal Emumäe laat. Laadaplats asub samuti Emumäe vaatetorni juures. Laadal pakutakse alates keskpäevast näiteks käsitööd, keraamikat, aiasaadusi, talukaupa, istikuid ning saab ka keha kinnitada.
Laadale ja jooksule saab soovi korral tasuta bussiga Rakkest, Simunast ja Kärust, pärast üritust viib buss spordisõbrad koju tagasi.
Lisainfot ürituse kohta leiab veebilehelt http://www.emumae.ee/jooks.

Üritust korraldab MTÜ Emumäe koostöös MTÜ Emumäe arenduskeskuse ja Rakke spordiklubiga. Ettevõtmist toetab kohaliku omaalgatuse programm.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles