Rakvere abilinnapeaks valiti Sven Kesler

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Ma püüan ennast võimalikult kiiresti jooksvate küsimustega kurssi viia.”
“Ma püüan ennast võimalikult kiiresti jooksvate küsimustega kurssi viia.” Foto: Meelis Meilbaum

Abilinnapea kandidaadiks esitatud Sven Kesleri ametisse nimetamise hääletuse eel pani linnavolikogu liige Urmas Tamm kahtluse alla kandidaadi võimekuse omavalitsusjuhina.

Kas Sven Kesleri puhul pole tegemist teatud juhiomaduste puudumisega, sest uuesti pole teda sama omavalitsuse etteotsa valitud, küsis keskerakondlane Urmas Tamm.

Üheksa poolthäälega Rakvere abilinnapeaks valitud ja tänasest tööle asuv Sven Kesler (IRL) ütles, et talle ei tulnud endise kolleegi Urmas Tamme sõnavõtt üllatusena.

“Oleme Väike-Maarja vallavolikogus olnud põgusalt eri pooltel,” viitas Kesler ajale, mil IRL oli Väike-Maarja vallas pikka aega opositsioonis ja keskerakond võimul.

Samas ütles uus abilinnapea, et seda, kas tema juhiomadusi on põhjust kahtluse alla panna, näitab aeg.

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul usub ta, et Sven Kesleril on teadmised omavalitsusest olemas ja ta saab tööga hakkama.

Esimesed nädalad lähevad Sven Kesleril tutvumiseks olukorraga linnas. “Ma püüan ennast võimalikult kiiresti jooksvate küsimustega kurssi viia, sest kuu aega abilinnapea puudumist tuleb kompenseerida,” lausus ta.

Seoses uue abilinnapea ametisse valimise ja endise abilinnapea Ain Suurkaevu sooviga jätkata linnavalitsuse liikmena, tehti muudatused ka Rakvere linnavalitsuse koosseisus. Linnavalitsuse liikme kohalt vabastati Pille-Ruth Kukemilk, kes asendati Ain Suurkaevuga.

Koalitsioonilepingu järgi kuulub Rakvere linnas üks abilinnapea koht Isamaa ja Res Publica Liidule.

IRLi Rakvere osakond esitas aprilli lõpus Sven Kesleri kandidatuuri kooskõlastuse saamiseks koalitsioonipartneritelt reformierakonnast.

Sven Kesler on Väike-Maarja vallavolikogu liige ja varem töötanud vallavanemana Avanduse, Väike-Maarja ja Saku vallas. Viimased seitse aastat on ta olnud tegev erasektoris.

Rakvere endine abilinnapea Ain Suurkaev lahkus aprilli teisel poolel linnavalitsusest ja asus Rain Seppingu asemel juhtima Rakvere haiglat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles