Külakonverentsid Aaveres ja 0rgusel avavad Pandivere päevad

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Maarja vapp.
Väike-Maarja vapp. Foto: Internet

Teisipäeval ja neljapäeval toimuvad külakonverentsid Väike-Maarja vallas Aavere ja Orguse külas.

„Külakonverentside eesmärk on viia Pandivere päevade pidustusi ka Väike-Maarjast välja ning tutvuda kodukandipäevade raames valla erinevate külade elu-oluga ja uurida lähemalt, kuidas ühel või teisel külal läheb. Ühiselt meenutatakse küla ajalugu, lähemat ja kauge­mat minevikku,“ rääkis Väike-Maarja valla avaliku teabe- ja spordiosakonna juhataja Ilve Tobreluts.

Kohal on vallavalitsuse- ja volikogu esindajad, kes vastavad külarahva küsimustele ning arutlevad koos nendega külaelu kestmise üle.

Nagu alati, on kavas ka väike kontsert- 29. mail Aaveres peetaval konverentsil astuvad üles Kiltsi laulu- ja tantsumemmed, 31. mail Orgusel aga rahvatantsurühm Maarjakelluke. Külakonverentsid algavad kell 18.

Konverentsidele on oodatud nii külade praegused kui endised elanikud, aga ka huvilised kaugemalt.

Külakonverentsid said alguse 2001. aastal, igal aastal peetakse neid kahes külas, mille Pandivere päevade korraldustoimkond välja valib. Lähtutakse sellest, et need asuksid valla erinevates piirkondades.
Väike-Maarja vallas on kokku 33 küla ning 3 alevikku.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles