Karavaniklubi lahkus Lepispea kämpingust

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Klubi Eesti Karavan leiab, et maaomanikud tahavad oma äri püsti panna MTÜle kuuluva varaga.
MTÜ Klubi Eesti Karavan leiab, et maaomanikud tahavad oma äri püsti panna MTÜle kuuluva varaga. Foto: Andres Pulver

Alates sellest hooajast majandab Lepispea karavanikämpingut Novem OÜ, platsi senise rentnikuga MTÜga Klubi Eesti Karavan susiseb neil aga pisuke riid, ehkki pooled seda tunnistada ei taha.

Lepispea kämpingut on pikki aastaid majandanud MTÜ Klubi Eesti Karavan, kuid alates sellest hooajast lõpetasid kinnistu omanikud karavaniklubiga lepingu ja nüüd tegeleb karavaniplatsiga Novem OÜ Lepispea Majapaiga nime all.

MTÜ Klubi Eesti Karavan teatas oma kirjas, et oli sunnitud lõpetama opereerimise, kuna maaomanik ei olnud nõus sõlmima uut lepingut, mis oleks arvestanud ka MTÜ Klubi Eesti Karavan ja selle liikmete huve.

Novem OÜ esindaja Ivica Ednaševsky aga teatas, et kinnistuomanikud olid kahjuks olukorras, kus enam endiselt jätkata ei olnud võimalik.

Mõlemad osapooled kinnitavad nagu ühest suust, et mingit konflikti ei ole, ent ometi hõõgub tuli tuha all. Ja nii tugevalt, et aprilli lõpus toimunud pooltevahelisele koosolekule saatis Vihula vallavanem Raivo Uukkivi kohale kohaliku konstaabli. “Eesti Karavani ja maaomaniku vahel on lahkarvamused, soovitasime jõudu mitte kasutada ja igaks juhuks sai politsei kohale saadetud,” lausus Uukkivi.

MTÜ Klubi Eesti Karavan on oma kirja kohaselt 20 aasta jooksul ehitanud platsile infrastruktuuri (veevärk, kanalisatsioon, elektrisüsteem jne), samuti paigaldanud ehitised, nagu pesumajad, lava, abiruumid, väravamaja. “Maaomanik on ette võtnud ehitada oma äri klubile kuuluva varaga,” märgitakse kirjas ja lisatakse, et konstaabli juuresolekul fikseeriti fakt, et maaomanik takistab MTÜ Klubi Eesti Karavan juurdepääsu MTÜ-le kuuluvale varale.

Ivica Ednaševsky sõnul ei jõutud Eesti Karavaniga enam kokkuleppele pärast sellele uue juhatuse valimist 2011. aasta kevadel.

“Meie poole pöördus puhkajaid, kes käisid uurimas, mis on juhtunud, oli puhkajatepoolset kurtmist, tähelepanu juhtimist erinevatele asjadele, palju pisiasju, mis hakkasid kuhjuma,” kõneles Ednaševsky.

Tänavu veebruaris andis MTÜ Klubi Eesti Karavan juhatus Ivica Ednaševsky sõnul teada, et nende tegevus muutub ja nad ei soovigi enam ise Lepispea kämpingut opereerida.

“Tegime omapoolse koostööpakkumise pikaaegsetele klubi liikmetele, nendest 16 jätkavad puhkamist uut nime Lepispea Majapaik kandval laagriplatsil,” kõneles Ednaševsky.

“Pikemat aega tegi koostööd Eesti Karavaniga minu vanaema Toini Romm, keda kahjuks pole enam meie seas. Niipalju kui sellest ajast tean ja mäletan, koostöö toimis, tehti asju üheskoos, peeti pidusid,” meenutas Ivica Ednaševsky.

Aastaid Lepispea kämpingut vedanud ja 2011. aastani MTÜ Klubi Eesti Karavan juhatusse kuulunud Ants Allikmaa sõnul käib praegu paras psühhoterror, millest tema eemale hoiab. “Käin Omedu jõel kala püüdmas, seal on palju tervislikum,” ütles mees, kes omal soovil ameti maha pani.

Ivica Ednaševsky arvates tuleb osata vanast lahti lasta ja toimunust õppust võtta. “Kaugele jõuavad need, kes vaatavad tulevikku, nähes ees kõike seda positiivset, millele nad saavad omapoolse panuse anda,” sõnas ta ja lisas, et positiivse ja optimistliku “suurelt mõtlemisega” saavutab kindlasti oluliselt rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles