Edelaraudtee uus liiklusportaal kuvab rongide liikumist reaalajas

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edelaraudtee kiirrong.
Edelaraudtee kiirrong. Foto: Margus Ansu.

Edelaraudtee avas uue reisirongide liiklusinformatsiooni koondava portaali, kust saab muuhulgas vaadata rongide liikumist reaalajas. Portaal on reisihuvilistele kättesaadav veebiaadressil http://edel.ee/liiklus.

Ettevõtte müügijuhi Annemari Oherdi sõnul on nüüdsest igaühel võimalik vaadata sama infot, mida kasutavad raudteeliikluse korraldajad oma töös.

“Selleks, et tööd raudteel efektiivselt korraldada, vajame ise jooksvalt infot rongiliikluses toimuva kohta – kus rongid parasjagu asuvad, kas sõit kulgeb graafikus jne. Selleks oleme paigaldanud rongidesse GPS-seadmed, mis võimaldavad teavet reaalajas edastada. Otsustasime selle info tuua avalikkuseni, koondades ühtlasi rongisõiduks vajaliku ja huvipakkuva teabe ühte portaali kokku,” rääkis Oherd.

Reisiinfot koondavas keskkonnas saab lisaks rongide reaalajas liikumisele vaadata jaamu ja peatusi puudutavat teavet. Näiteks on ära toodud jaama täpne asukoht, info ooteruumide, piletikassade, ooteplatvormide ning seonduva ühistranspordi kohta. Samas on võimalik avada iga jaama kohta eraldi infotabloo, kust näeb antud peatusesse saabuvate ja väljuvate reiside kellaaegu ning toimuvate reiside vastavust sõiduplaanile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles