Rakvere linnapea taotleb Rakverele Pusanis õigust korraldada ssireumi MM

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla.
Rakvere linnapea Andres Jaadla. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnapea Andres Jaadla sõitis Ssierumi Maailmaföderatsiooni presidendi Myung Sik Yooni kutsel Lõuna-Koreasse Pusani, et taotleda Rakvere linnale õigust korraldada 2013. või 2014. aasta maailmameistrivõistlused ssireumis.

Rakvere linnapea Andres Jaadla kohtub visiidil käigus nii Ssireumi Maailmaföderatsiooni presidendi kui asepresidentidega ning tutvub Pusanis 5.-11. juunini toimuvate teiste ssireumi maailmameistrivõistluste korraldusega.

"Lõuna-Korea on väga avatud suhtlemiseks Eestiga. Tegemist on olulise partneriga Eestile ja kogu Euroopa Liidule Aasia piirkonnas. 2011. aastal hakkas kehtima Euroopa Liidu ja Lõuna-Korea vaheline vabakaubandusleping, millega avanes Euroopa Liidu turg Lõuna-Korea kaupadele,“ lausus Andres Jaadla. "Kultuuri- ja spordisidemed aitavad tugevdada kahepoolseid suhteid ja Rakvere on selleks valmis."

Rakvere linnapea sõnul on Rakverel olemas varasem rahvusvaheliste võistluste korraldamise kogemus - Rakveres toimusid 2006. aastal juunioride sumo MM ja 2008. aastal sumo täiskasvanute MM-võistlused.

Ssireumi Maailmaföderatsiooni juhatuse liikme Riho Rannikmaa sõnul on korea rahvuslikul vöömaadlusel - ssireumil suur perspektiiv, kuna Lõuna-Korea on huvitatud ssireumi viimisest olümpiale. Samuti on sel maadlusel palju sarnasusi jaapani sumomaadlusega.

II ssireumi MM-il osalevad sportlased 40 riigist, teiste seas ka Eesti maadlejad.

2011. aastal Seoulis peetud I ssireumi MM-l saavutas 5. koha Sakura spordiklubi neiu Christina Ojasoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles