Karuott poseeris metsateel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venevere kandis kohatud karuott oli üsna julge.
Venevere kandis kohatud karuott oli üsna julge. Foto: Eerik Lumiste

Venevere küla elanik Eerik Lumiste sõitis teisipäeval parajasti jalgrattaga kodukandi metsaradadel , kui temast umbes saja meetri kaugusel peatus karuott, kes valmistus teed ületama.

Mehel oli kaasas ka fotoaparaat, millega ootamatu kohtumine jäädvustada. ”Esimene pilt tuli enam-vähem välja, aga eks käed värisesid, nii et ülejäänud läksid kahjuks aia taha,” rääkis Eerik Lumiste. Aga see polnudki kõige olulisem, kohtumine suure metsloomaga oli põnev ja eriline sellegi poolest.

“Mõmmik ikka natuke näitas ennast ja poseeris, ajas end püsti,” sõnas Eerik Lumiste. Varem on ta looduses näinud karu vaid ühel korral autoaknast.

Eerik Lumiste armastab rattasõitu ning matkamist ning kohanud Laekvere vallas Venevere kandi metsades tänavu kevadel mitmeid loomi- kord seakarja, kord põtra, kitsi ja jäneseid muidugi ka. “Olen neid ka pildistanud, aga fotod on tihti ebaõnnestunud, nii et looma on sealt raske tuvastada,” naeris ta.

Virumaa Teataja kutsub osalema fotokonkursil. Oodatud suvised lustakad pildid loomadest ja lindudest, eriti teretulnud on sellised ülesvõtted, mis tehtud põnevatest kohtumistest metsaelanikega looduses. Fotosid ootame meiliaadressil eva.klaas@virumaateataja.ee kuni 30. juunini.

Pildid avaldame meie veebiküljel ning valiku neist ka paberväljaandes, parimatele on auhinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles