Tapa vallaasutuste hooned ja rajatised läbivad noorenduskuuri

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapa vene gümnaasiumis saab mitu ruumi korda.
Tapa vene gümnaasiumis saab mitu ruumi korda. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tapa vallavalitsus on asunud mitme vallaasutuse remondiplaane ellu viima.


“Üritame võimalikult palju ja võimalikult odavalt ära teha,” ütles Tapa vallavanem Alari Kirt. Tapa vene gümnaasiumis remonditakse põhjalikult kaks klassiruumi. Hange on läbi viidud ning tööd algasid 11. juunil.

Remonti läheb veel Tapa valla arhiiviruum, mis on sisse seatud Tapa vene gümnaasiumi hoones. “Põrand ja riiulid on seal väga kehvas olukorras,” märkis Alari Kirt.

Tapa vene gümnaasiumi hoonekompleksi niinimetatud uues osas on Kirdi sõnul klasside asemele juba rajatud lasteaiaruumid. Seoses sellega, et lasteaedades Pisipõnn ja Vikerkaar on jätkuvalt pikad lasteaeda soovijate nimekirjad, ehitab Tapa vallavalitsus septembriks kõnealusesse hoonesse veel ühe rühmaruumi. Rühmaruumide ümberehituse eelarve on 50 000 eurot.

Lasteaia Vikerkaar õuealaga on lasteasutusel olnud kaua suuri probleeme. Sel suvel asutakse ka neid lahendama. Lasteaia õuest eemaldatakse puid eesmärgiga muuta laste mänguala valgusküllasemaks ja nägusamaks. Samuti ehitatakse ümber lasteaia õueala valgustus, rajatakse uus muru ning tehakse uued liivakastid.

Kuna Tapa kultuurikoja tualetid on amortiseerunud, võetakse ruumides ette põhjalik remont. Tööd saavad seal valmis sügiseks. Kultuurikoja remondiks on valla eelarves 25 000 eurot.

Tapa vallavalitsus on asunud ka Kooli tänava äärset parki ümber kujundama. Valminud on pargi renoveerimise projekt, mille kohaselt saab park uue valgustuse, jalgteed ja laste mänguväljaku. Renoveerimise eelarves on 25 000 eurot europrojektidest saadud raha ja 31 000 valla eelarvest eraldatud eurot.

Sel suvel rajatakse parki linna muusikakooli taha lastele uus mänguväljak, tööd saavad valmis sügiseks. “Sel aastal saame korda ja hubaseks vene kooli poolse osa pargist, tervet parki pole kahjuks võimalik korraga renoveerida,” nentis Alari Kirt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles