Porkuni järve rannaala muutub nägusamaks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porkuni järv.
Porkuni järv. Foto: Arvet Mägi

Porkuni rannaala muudetakse sel suvel ilusamaks ja atraktiivsemaks, muu hulgas saab varsti kasutada korralikku WCd ning laste jaoks tekib uusi võimalusi mängimiseks.

“Rannaalale veetakse täiendav kogus, 380 kuupmeetrit liiva. Sellest enamik on tänaseks juba toodud. Lisaks paigaldatakse väiksematele lastele mänguelemendid, nagu kiiged ja liulaud. Kui mänguatraktsioonid on paigas, siis saab ka liivatööd päris lõpule viia,” rääkis Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg.

Mänguvõimaluste laiendamine ei ole oluline mitte ainult suvitajatele, vaid samuti kohalikele lastele mõeldes.

Uudebergi sõnul pannakse lähiajal juurde ka uusi pinke. Üheks väga oluliseks sammuks on nüüdisaegse veekloseti rajamine rannaalale, mis peaks kasutuskõlblik olema selle nädala lõpuks. Kõik tööd peaksid lõppema augustis.

“Edaspidi saavad pered rannaalal normaalselt puhata, lapsed leiavad tegevust ning ajakohane käimla aitab vältida metsaaluse reostamist,” arvas vallavanem, kes tunnistas, et eriti WC järele oli väga tõsine vajadus.

Rannaala arendamise kogumaksumus on 24 568 eurot, sellest 18 428 eurot moodustab toetus Leader-programmist ning ülejäänu on Tamsalu valla omaosalus.

Porkunis elavate inimeste sõnul järves juba ujujaid käib, kuid jahedate ilmade tõttu veel vähevõitu.

“Neid on küll, kes käivad jalutamas ja loodust nautimas, loodusesse tulevad inimesed kohe, kui ilmad vähegi soojemad,” sõnas Porkuni elanik Evelyn Himma.

Evelyn Himma ütles, et korraliku WC paigaldamine on väga hea uudis. “Natuke raske on isegi mõista, kuidas seni hakkama saadi, sest kaugemalt tulnud inimese jaoks on käimla olemasolu elementaarne, aga hea, et see nüüd teoks saab,” leidis ta. Samuti arvas naine, et suplejate jaoks on kindlasti rannaala atraktiivseks muutumine oluline.

Porkuni järve ääres saab lisaks ujumisele ja päevitamisele ka laenutada vesijalgrattaid ja paate, samuti töötab kohvik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles