Rongi alla jäänud noormees pääses kriimustatud kõrvaga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiltsi jaam.
Kiltsi jaam. Foto: Meelis Meilbaum

22.juunit  võib üks 15aastane Lääne-Viru noormees pidada oma teiseks sünnipäevaks, sest tänu õnnele jäi ta raudteerööbastel ellu.

Teate õnnetuse kohta sai politsei varahommikul poole kuue ajal, Lääne-Virumaal Kiltsi raudteeülesõidukoha läheduses oli rongi alla jäänud inimene. „Kartsime hullemat, kuid sündmuskohal selgus, et 15aastasel noormehel, kellest rong oli üle sõitnud, sai kriimustada ainult kõrv,“ rääkis Väike-Maarja konstaablijaoskonna piirkonnapolitseinik Sven Aun.


Noormees oli päev varem lõpetanud 9. klassi ja otsustas minna teise valda vaatama sõpru, kes tähistasid samuti põhikooli lõpetamist. Pärast ohtrat alkoholitarbimist kadus noormehel meelemõistus ja ajataju ning miks ta raudtee jalgsi liikumiseks valis, seda ta enam ei osanud politseile selgitada.


Vedurijuhi selgituse kohaselt nägi ta inimkogu vedelemas kahe raudteerööpa vahel ja koheselt polnud võimalik rongi enam peatada. Nii sõitis rong üle magava kuju, ilmselt haakus jope põhja külge ja noormees lohises hinnanguliselt paarsada meetrit mööda raudteed.


„Helistasime ka poisi emale ja teatasime vahejuhtumist. Ema nõusolekul viidi noormees naaberasulas elava täiskasvanud õe juurde peatäit välja magama,“ lausus Aun.


Politsei hinnangul tegutsevad noored tihti tagajärgedele mõtlemata, seekord lõppes lugu siiski õnnelikult. Politsei soovitab vanematel rohkem huvi tunda ja kontrollida, kus nende laps viibib ning millega ta tegeleb, eriti praegu, mil peetakse koolilõpupidusid ja jaanitulesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles