Eurosport näitab Rakveret kogu maailmale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere spordikeskuse töötajad Andrus Lein (vasakul) ja Väino Tamm jalgpallimuru hooldamas.
Rakvere spordikeskuse töötajad Andrus Lein (vasakul) ja Väino Tamm jalgpallimuru hooldamas. Foto: Arvet Mägi

Seni usinalt televiisori vahendusel Euroopa meistrivõistluste vutimänge vaadanud Lääne-Virumaa spordisõbrad saavad teisipäevast alates tipptasemel mängudele kaasa elada vahetult: ise staadionitribüünil istudes.



Euroopa jalgpalli järelkasv – noormeeste U19 Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril osalevad kaheksa paremat meeskonda – hakkab paremust selgitama Eestis ning kolm alagrupiturniiri mängu peetakse Rakvere linnastaadionil.

Kõigis kolmes Rakveres peetavas mängus võõrustab Serbia esindus oma alagrupikaaslasi: teisipäeval, 3. juulil kell 18.45 ollakse vastamisi Prantsusmaaga, 6. juulil kell 17. 30 Inglismaa koondisega ja 9. juulil kell 20 Horvaatia esindusega.

“Eriti tähtis ja auväärne on linnale esimene mäng, sest sellest kohtumisest

Eurospordi kanalile tehtav teleülekanne on kõige esimene telepilt, mis Eestis toimuvalt finaalturniirilt üle Euroopa kümnete miljonite vaatajateni jõuab,” märkis Rakvere spordikeskuse direktor Erich Petrovits.

Petrovitsi sõnul on Rakvere linn kaugete külaliste tulekuks valmis. Hiljaaegu sai värske välisilme staadioniga külgnev kergejõustikuruum, mille seintele maalisid grafitikunstnikud firmast Pirados suurelt sõnapaari RAKVERE STAADION.

Neljapäeva õhtul “joonistas” spordikeskuse töötaja Andrus Lein murutraktoriga jalgpallimuru põnevalt ruuduliseks. Seda märkavad hästi need, kes tribüünile mängu jälgima tulevad, mängijad platsil ise seda ilu paraku ei näe.

Staadioni tribüünidki said EMi ootuses täiendust siniste ja kollaste istmete näol, mis oma paigutusega – sinine-kollane-sinine – kujutab Rakvere linna lippu. Nüüd on mõnusaid statsionaarseid istekohti Rakvere staadionil kokku 1829.

Jalgpallimängule tulijatel on kasulik teada, et tribüünidele pääseb publik Spordi tänavalt, läbides eelnevalt turvaväravad. Need avatakse tund aega enne kohtumise algust.

Eile Rakvere staadionil ja spordikeskuses asuvates kümnetes EMi teenindavates ruumides ringkäigu teinud Euroopa jalgpalliföderatsiooni (UEFA) ametnikud Vishal Patel ja Véronique Girardin jäid Rakvere linnastaadioni olukorraga väga rahule.

Patel meenutas, et novembris oli staadionil palju tööd teha jäänud, näiteks vajasid riietusruumid renoveerimist, fassaadilt tuli värvi, pingid ei olnud korralikud. Nüüd oli Patel kõigega väga rahul, lisades, et siin on Erich Petrovitsi juhtimisel fantastiline töö ära tehtud. “Kõik on nõuetele vastav, jalgpallimuru parim, mida Eesti väljakutel olen näinud, nii et U19 EM võib siin alata,” sõnas Patel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles