Tänasest võib sõita vaid registreeritud mopeediga

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motomehed.
Motomehed. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Tänasest , 1. juulist ei tohi enam sõita registreerimata mopeediga, samuti peab mopeedil olema kehtiv liikluskindlustus.

Hinnanguliselt on Eestis umbes 20 000 mopeedi, 26. juuni seisuga oli neist registreeritud alla 8000, kindlustusleping on aga sõlmitud vaid 5500 mopeedile. Lääne-Virumaal oli registrisse kantud 518 mopeedi.

Rakvere politseijaoskonna juht Lembit Kalda ütles, et eelmise aasta 1. juulil kehtima hakanud uus liiklusseadus andis mopeediomanikele terve aasta oma sõidukite registreerimiseks. “Politseid huvitab see, et registreerimisel ja numbrimärgi korral kaob mopeedijuhi anonüümsus, nooremad mopeedijuhid kasutavad kiivrit peamiselt selleks, et keegi neid ära ei tunneks,” kõneles Kalda.
Politsei numbrimärgita mopeede eraldi jahtima ei hakka, kuid kui sellist masinat liikluses silmatakse, siis Kalda sõnul peetakse see kinni ja selgitatakse välja, miks mopeed ei ole registreeritud.

“Seadus näeb rikkumise eest ette sanktsioonid ja kui rikkumine avastatakse, siis rakendatakse ka sanktsioone,” ütles Lembit Kalda, täpsustades, et politsei võib piirduda hoiatusega, kuid võib määrata ka rahatrahvi.

Mopeedidega on juhtunud päris palju õnnetusi ja maakonna politseijuht avaldas lootust, et numbrimärk masina küljes muudab mopeedijuhid vastutustundlikumaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles