Viinistu kunstimuuseum sai juurde põnevad pinnad

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anneli Manitski tutvustab kunstimuuseumi Seaküla Simsonile ja Jüri Arrakule.
Anneli Manitski tutvustab kunstimuuseumi Seaküla Simsonile ja Jüri Arrakule. Foto: Aarne Mäe

Ettevõtja ja ühiskonnategelane Jaan Manitski avas läinud nädalavahetusel oma Viinistu kunstimuuseumi juurdeehitise, kuid sellegipoolest on tema kogudes veel kunsti, mis vajab väljapanekuks ruumi.


Jaan Manitski tähistas uue osa avamisega kümne aasta möödumist tema kunstimuuseumi algusest Viinistus, kus on väljas Eesti kunstnike kullafond.
Abikaasa Anneli kinkis Jaanile laupäevasel avamispeol loorberipuu järgmiste sõnade saatel: “See sümboliseerigu järjekordset etapivõitu sinu eluolümpial.”
Kultuuriminister Rein Lang pidas tähelepanuväärseks, et eraraha eest on tehtud objekt, mis on avatud avalikuks kasutamiseks.
Arhitekt Emil Urbel märkis, et juurdeehitise näol on tegemist suurima puithoonega, mis viimastel aastatel Eestis kerkinud.
“Esitatud oli üsna vastuoluline ülesanne – pidi olema palju seinapinda, kuhu maalid riputada, samas oli vaja palju valgust,” ütles Emil Urbel.
Lahendus on põnev ja isegi ehmatav, sest akendest avanevad merevaated mõjuvad ka ise kunstiteostena maalide ja skulptuuride vahel.
Avamispeol oli lisaks kultuuriministrile kohal veel hulgaliselt põnevaid külalisi, nende seas kunstnikke, äri- ja poliitikategelasi.
Lisaks kunstimuuseumile ning seal asuvatele toitlustus- ja majutuskohtadele on Jaan Manitski investeerinud oluliselt ka sealsesse jahisadamasse, mis on samuti kohe-kohe valmis saamas.
Viinistu kunstimuuseum asub kunagise kalatööstuse kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles