Siilid armastavad käia koduõues

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siilipere.
Siilipere. Foto: Merike Merivald

Fotokonkursile, mis on lugejate seas üllatavalt populaarseks kujunenud, on saadetud hulk toredaid pilte siilidest.


“Eelmisel aastal elasid minu aias terrassi all siilid, kes ilusa ilma korral muru sees ringi paterdasid ja nii mõnigi kord päikese käes lausa magama jäid. Ööseks aga mindi oma pesasse tagasi. Esialgu nad kedagi ei kartnud – tulid ise uudistama ja koera toitu näppama, kuid suuremaks kasvades muutus nende eluviis öisemaks, toiduotsingu teekonnad järjest kaugemaks ning ka inimesi püüti metsloomale omaselt pigem vältida. Lõpuks mindi oma teed,” kirjeldas Merike Merivald, kellel õnnestus jäädvustada kogu siilipere.

“Õhtuti on olnud kõva kära, kui koer tavaliselt pisut enne südaööd avastab, et siil jälle tema toidukausis askeldab. Teada lugu puha – koera kõva klähvimine ja verised nina ning huuled, siilid ainult podisevad ja tõmbavad end kõvasti kerra. Ja siis tuleb muidugi päästev perenaine, see tähendab mina, ja haarab luua, et siil õrnalt koera ketiulatusest välja veeretada. Aga koer tahaks ikka ise ... Nii see suveöine siilipallimäng meil siis käib – kuni siil põõsastesse ohutusse kaugusesse veeretatud ja koer veriseks torgitud nina lakkuma jääb,” jutustas Tiina Erala, kes on fotoaparaadile saanud hetke, kui siil koera toidukausist matti võtab.

Elli Toomtalul, kelle suvekodu asub Päides, õnnestus jäädvustada aga hetk, mil siil parajasti kalaga maiustab. Naine kirjeldas, et siil sättis end elama kasvuhoones, kuhu ta ise tee leidis. Pererahvas pakkus loomale söögipooliseks kala, mille viimane aplalt nahka pistis.

Virumaa Teataja ootab fotokonkursile lustakaid suviseid fotosid loomadest ja lindudest, eriti nendega kohtumisest looduses kuni 31. juulini meiliaadressil eva.klaas@virumaateataja.ee.
Vahvamad pildid avaldame meie veebiküljel ja paberväljaandes.

Lisaks valib Virumaa Teataja koos Overall Eesti ASiga välja kümme paremat fotot, mis suurendatakse kuni A2-formaati ning millest tehakse Overalli Eesti ASi Rakvere esinduses sügisel näitus.
Pärast saavad foto autorid näitusel olnud tööd endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles