Suur jalgpall Rakveres: poiss pani palliga punuma

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahval lõbu laialt.
Rahval lõbu laialt. Foto: Meelis Meilbaum

Kuni 19aastaste noormeeste jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiri teisipäevast avamängu Rakveres Serbia ja Prantsusmaa vahel kogunes vaatama 1827 huvilist, kes täitsid peaaegu kõik istekohad.

Publiku seas võis märgata mõlema riigi sümboolika ja rahvusvärvidega fänne, mõned aga tervitasid lihtsalt suure jalgpalli jõudmist Rakverre.
Samas oli võimalik vaadata ka otseülekannet Eurospordi kanalilt, kus lisaks mängule Rakverest palju juttu tehti.
Kadriorus ja Haapsalus oli samal ajal mõnevõrra vähem publikut, Rakvere publikuarv löödi esimeses voorus üle vaid Lilleküla staadionil, kus Eesti-Portugali vahelist kohtumist jälgis 6691 inimest.
Kindlasti oli paljude kohaletulnute jaoks meelitav saada palli omanikuks, mis mängu alguses publikusse löödi. Kokku on iga kohtumise eel väljaku serval 22 eksklusiivset kollast Adidas Tango 12 palli, mille omanikuks õnnelikud ja osavamad saavad.
Mängu käik oli ühepoolne ning Prantsusmaa võitis 3:0, ka oli publik harjumatult vaikne, nagu vaataks tennist.
Palliteema püsis aga üleval. Üheks eredamaks hetkeks publiku jaoks oligi peale väravate see, kui mängupall üle aia Kastani puiesteele lendas. Seal haaras üks punases särgis poiss selle kaenlasse ning pani publiku naeru ja aplausi saatel pargi poole põõsaste vahele punuma.
Kõrgelt tribüünilt oli see kõik näha, nagu peo peal.
Tänaval patrullinud politseinikepaar kiirendas korraks sammu, kuid poiss oli juba kadunud.
Tavaliselt visatakse publikusse läinud pall pallipoistele tagasi, kuid ka teisel poolajal oli turvameestel tegu, et mänguvahend ühelt tribüünil istunud proualt kätte saada, ta nimelt peitis palli särgi alla.
Kollase Tango palliga mängiti aga Rakvere gümnaasiumi kunstmuruväljakul vutti juba enne, kui Prantsusmaa ja Serbia vaheline kohtumine oli lõppenud.
U-19 EM-finaalturniiri teine mängupäev on reedel, 6. juulil, kui algab kell 17:30 Serbia ja Inglismaa vaheline mäng.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles