Vastukaja: “Varesele” pole vaja raha raisata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskväljaku bussipeatus.
Keskväljaku bussipeatus. Foto: Tairo Lutter


Samal teemal: “Ekslinnapea kaitseb keskväljaku bussipeatust (VT, 28. juuni 2012).


Esmalt tahaks tänada Kairit Pihlakut, kes selle probleemi tõstatas. Tsentrumi juurest bussipeatuse keskväljakule viimine tekitas kohe sõitjates pahameelt. “Varese” asukoht ja otstarve on ju algusest peale olnud mõttetu raha raiskamine.

Ega rahvas asjatult sellele kunstiimele nii tabavat nime pannud. Bussipeatusena ei tõsta “varese” väärtust mingite täienduste ja lisanditega. See oleks taas mõttetu raha raiskamine.

On naeruväärne panna vanurid raskete toidukottidega sammuma üle väljaku, kus pole kuhugi varjuda vihma ega tuule eest, rääkimata kiilasjääst ja lumest.

Võõrastav oli lugeda härra Jõe kommentaari artiklist, et “kui mõnele tädile tuul saba alla puhub, ei ole vaja bussipeatust kolida, vaid teha nii, et tuul ei puhuks”. Ilmselt on siin mõeldud omaaegset looduse ümberkujundamist, sest lahtisel platsil puhub tuul pidevalt olenemata suunast.

Keegi pole mõelnud ka sellele, et suur hulk linna elanikke (õpilased, vanurid jt) kasutab bussi iga päev ja kahjuks võib meie ilm olla pikka aega väga tujukas. Tsentrumi juures on bussipeatusse jõuda hõlpsam ja enam tuulevarju bussi oodata.

Ka vastastikku bussipeatused ei saa olla takistuseks busside liikumisele, sest Laialt tänavalt saabub buss piisavalt varem kui nr 3 ja 5. Samuti on sõidus ju väiksemad bussid.

Ei taha aga nõustuda arvamusega, et busside nr 3 ja 5 peatused Laialt tänavalt ja Jakobsoni tänavalt suunata Laada tänavale. Aeg on tõepoolest edasi läinud ja hulk inimesi kasutab edukalt Maxima kauplust. Ka muudavad nimetatud peatused paremaks ühenduse linnavalitsuse, Pika tänava asutuste ja kauplustega ning kultuurimaja, teatri, kino, muuseumi jt asutustega.

Pidevalt bussiteenust kasutav rakverlane

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles