Tõrma Kõrgemägi kasvab kõrgemaks

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päevas voorib Rakveres Kõrgemäele 30-50 suurt veoautot koormatäie pinnasega, mille abil mäge suuremaks kasvatatakse.
Päevas voorib Rakveres Kõrgemäele 30-50 suurt veoautot koormatäie pinnasega, mille abil mäge suuremaks kasvatatakse. Foto: Meelis Meilbaum

Tõrma Kõrgemäel käivad taas tõsised mullatööd, millega Rakvere vald tahab muuta Kõrgemäe suusatajate jaoks senisest oluliselt atraktiivsemaks.


Rakvere vallavalitsuse liige Kert Karus ütles, et tänavu on Kõrgemäel teine töine suvi ning ehitus jätkub veel järgmiselgi aastal.
Kõrgemäele veetakse Rakvere linnas uute torustike paigaldamise käigus välja kaevatud pinnas ning sellega muudetakse Kõrgemägi oluliselt suuremaks. “Pinnast on sadu tuhandeid kuupmeetreid, suur osa linnast veetakse valda,” rääkis Karus, kelle sõnul muutub mägi märksa kõrgemaks, suusanõlv aga oluliselt pikemaks ja senisest laugemaks.

Praegu voorib Rakvere linna ja Kõrgemäe vahet 30-50 pinnasekoormaga autot päevas.

Seni sai Karuse sõnul sõita vaid umbes poolel lühikesest nõlvast, sest sajandivahetusel rajatud hüppemäe ehitusega muudeti suur osa mäesuusanõlvast kasutuskõlbmatuks.

Rakvere vallajuhid loodavad, et Rakvere linna veemajandusprojekt sujub teisel katsel tõrgeteta, sest Merko loobumine projektist eelmisel kevadel seiskas ka ehitustööd Kõrgemäel.

Lisaks sellele, et Kõrgemäge kõrgemaks ja laiemaks ehitatakse, mürisevad seal praegu ka mootorsaed. Sanitaarraide käigus eemaldatakse haiged puud ning koristatakse tormimurdu.

Tulevaks talveks suusanõlv veel valmis ei saa, kuid 2013/2014. talvel peaks Kõrgemäel juba mägedeta Eesti oludes päris korralik slaalominõlv olema.

Tõrma Kõrgemäel avati 3. veebruaril 1929 Eesti esimene suusahüppemägi, seda päeva loetakse ka suusahüpete sünnipäevaks Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles