Jänedal esietendub “Tahame luua näitemängu, mis muudaks maailma”

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse “Tahame luua näitemängu, mis muudaks maailma” plakat.
Lavastuse “Tahame luua näitemängu, mis muudaks maailma” plakat. Foto: R.A.A.A.M.

Jäneda Pulli Tallis esietendub 11. juulil kell 19.30 “Tahame luua näitemängu, mis muudaks maailma”, mille on lavastanud Marco Layera.

Kolmandat aastat toob R.A.A.A.M. Eestisse tunnustatud välislavastajaid. Selle suve lavastaja on Marco Layera kaugelt Tšiilist. Lavastust “Tahame luua näitemängu, mis muudaks maailma” on võimalik näha sel suvel Jäneda Pulli Tallis kokku 14 korral. Maailmaparandajad on vabakutselised näitlejad Margus Prangel, Nero Urke, Marilyn Jurman, Jüri Tiidus ja Leino Rei. Lavastuse kunstnik Keili Retter, muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres.

Grupp näitlejaid otsustab minna suure kriisi eest maapakku, üritades luua suurepärast teatritükki, mis suudaks muuta kogu maailma. Väljastpoolt jõuavad nendeni uudised uuest valitsusest, mis on likvideerinud vaesuse ja ebaõigluse ja on jõudnud viie rikkama riigi sekka ning on eeskujuks tervele planeedile.

Tegelaste deliirium ja nende olukorra absurdsus viivad mõttelendudeni kunsti, utoopiate ja revolutsioonide teemadel. Tsiili lavastaja Marco Layera hoogsas muusikalises lavastuses murtakse tabusid ja algatatakse provokatsioone.

Aastal 2010 lavastas Homayun Ghanizadeh R.A.A.A.M.is “Antigone” ja Marat Gatsalov tõi 2011 aastal lavale “Tühermaa”.

Lavastus “Antigone”sõidab selle suve lõpus kolmenädalasele gastrollile Teherani, kus antakse järjest üle kolmekümne etenduse. Lavastus “Tühermaa” oli Eesti teatri aastaauhindade kahekordne nominent ja osales selle aasta märtsis Moskvas Kuldse Maski festivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles