Linnamalevlased sõitsid Järvamaale lähetusse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevlased alustasid eile välislaagrit Järvamaal.
Malevlased alustasid eile välislaagrit Järvamaal. Foto: Erakogu

Eile, teisipäeval, alustasid 15 Rakvere linnamalevlast välisrühmana tööd Paide lähistel Eesti Langevarjukeskuses.

Kümnepäevase laagri jooksul on lastel võimalik õppida töötegemist ning teenida selle käigus natukene taskurahagi. Plaanis on läbi viia meditsiiniloeng esmaabist, tantsutunnid, piimamuuseumi külastus, matkaradadel käimine.

Esimese päeva ehk eilsete tööülesannete hulka kuulus enda eluruumide korrastamine, kogu laagrimaja suurpuhastus, algust tehti värvimistöödega.

Laagri jooksul aitavad poisid pööningult vanakraami välja vedada. Majutustingimuste laiendamiseks soetatud soojakud tehakse seest tühjaks.

Igapäevaselt koostatakse nimekiri töödest, mis õhtu ja nädala lõikes üle vaadatakse – kas eesmärgid saavutatakse. Eesti Langevarjukeskus OÜ juhataja Martin Plaseri sõnul on noored väga entusiastlikud, tööind on hea ning eesolevad kümme päeva saavad olema täis õppimist ja avastamist. Vabal päeval tutvustatakse lastele langevarjusporti, näidatakse lennukeid ning liigutakse lennuväljal. Mõnelgi lapsel on soov laagri lõpuks piisavalt teenida, et ise langavarjuhüpete eest maksta. Mõnel on see sügisesteks koolitarveteks plaanitud.

Martin Plaser hakkab malevlaste töid ja tegemisi igapäevaselt Virumaa Teataja veebikülje kaudu vahendama.

Maleva välisrühma tegemisi toetavad Rakvere linnavalitsus, Eesti Noorsootöökeskus, Rakvere Põhjakeskus, Merje Poom LNT Spordist, maleva projektijuht Reeli Rump ning kütust hoogsatele plaanidele pakub Rakvere Terminal OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles