Käsmus kõlab Estonian Voices

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand.
Kadri Voorand. Foto: www.jazzkaar.ee

Käsmu Meremuuseumis annab teisipäeval, 17. juulil kell 19 kontserdi vokaalansambel Estonian Voices.

Ansambel viljeleb pop-jazzilikku muusikat, mille hulka kuulub töötlusi nii rahvalauludest, oma originaalloomingust kui ka tuntud hittidest.

Estonian Voices on üks uuemaid tulijaid Eesti muusikamaastikul, kelle esimene koosseis tuli kokku 2010ndal aastal Jazzkaare Jõulujazzi festivalile. Idee panna kokku täiseti uus kuuehäälne a capella laulev vokaalansambel sündis koostöös Tallinn 2011 meeskonna ja Eesti Jazzliiduga, kes Kultuuripealinna projekti raames kavatses tuua ühele Eesti jazz-pop vokaalansamblile maailma tipptasemel koostööpartneri, kelleks osutus legendaarse vokaalansambli M-Pact sopran ja arranžeerija Britt Quentin.

Kuna vastavas stiilis tegutsev vokaalansambel Eestis sel hetkel puudus, paluti jazzlauljal Kadri Voorandil panna kokku täiesti uus koosseis, kellele ka arranžeerida. Kuigi koosseis on aasta jooksul küll osaliselt vahetunud, on tänaseks välja kujunenud omavahel kokkusobituvad hääled Mikk Dede, Kadri Voorand, Arno Tamm, Maria Väli, Aare Külama ja Mirjam Dede.

Suurem osa kuuiku lauljaid õpib või on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia. Mikk Dede on paljude Eesti tippkooride tenor ja solist nii kooriga seonduvas kui ka solistina eraldi ettevõtmistes, tegutseb selliste koosseisude juures nagu Vox Clamantis, Collegium Musicales ja mitmed teised.

Maria Väli tuli 2010. aastal Uno Naissoo nimelisel laulukonkursil laureaadiks. Jazzmuusika juurde jõudis Maria juba varases nooruses tänu oma õpetajale Tiit Paulusele. Mirjam Dede on tuntust kogunud laulusaates Kaks Takti ette ning on muusiku tegevuse kõrval ka aktiivne muusikaõpetaja.

Arno Tamm on tuntud pärimusmuusika ansambli Paabel solist, samuti oli ta näiteks muusikali “Libahunt” peaosatäitja. Aare Külama on nõutud bass ka teisteski koosseisudes, nagu näiteks Vox Clamantis ning tegeleb laulmise kõrval ka kontsertmeistrina. Ta on lõpetanud jazzpianisti eriala Viljandi Kultuuriakadeemias.

Ansambli enamiku arranžeeringute autoril Kadri Voorandil on välja tulnud kaks autorialbumit ja mitmeid teisi CD-plaate nii Eesti muusikutega kui ka rahvusvaheliste kollektiividega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles