Noored tööotsijad panevad nupud tööle

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salmistu rand.
Salmistu rand. Foto: Internet

Kuusalu vallas Salmistul jõuab täna lõpule noorte tööotsijate suvelaager, kus 16-24aastased Harjumaa ja Lääne-Virumaa noored avastavad oma tugevaid külgi mängude, võistluste, matka, meisterdamise, esinemise jms kaudu.


Tööandjate keskliidu, töötukassa ja Targa Töö Ühingu algatatud koostööprojekt “Nupp tööle!” on eriline selle poolest, et tööandjad astuvad noortele sammu lähemale, pakkudes neile erialast väljaõpet ja tööpraktikat. Samal ajal osaleb osa tööandjaid juba ka suvelaagrites, et tulevasi töötajaid paremini tundma õppida.


“Noored inimesed sageli ei tea, millist tööd nad teha tahaksid ja mis neile sobida võiks,” ütles projektijuht Kadri Seeder. Suvelaagrid aitavad tema sõnul selgusele jõuda, milles keegi hea on ja kuhu edasi võiks suunduda.


“Kahtlemata on noorel inimesel ainult CV ja tööintervjuu baasil raske endast veenvat muljet jätta, kui ei ole ette näidata töökogemust ja sotsiaalsed oskused on lihvimata. Seepärast on väga kasulik osaleda programmi suvelaagris ja hilisematel tööturukoolitustel, kus muu hulgas mängime praktiliselt läbi ka tööle kandideerimise,” rääkis esimese suvelaagri üks läbiviijatest, Saku õlletehase personalidirektor Ave Kala.


Teistesse Eesti erinevais paigus toimuvatesse laagritesse on veel kohti ning noored on oodatud registreeruma programmi kodulehel www.nupptoole.ee.


Pärast suvekoole ja tööturukoolitusi pakub programm “Nupp tööle!” noortele tööpraktikat mainekate tööandjate juures, mis annab võimaluse saada jalg tööturu ukse vahele ja teha esimene samm oma unistuste töö poole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles