Rakvere uhkeim tänav tõi uue ringi

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nortsu tee on väga noobel, Papiaru tee pisut tagasihoidlikum, tänavate kohtumispaika tähistab aga järjekordne ringtee, mida paljude arvates Rakveres juba enam kui küll on.
Nortsu tee on väga noobel, Papiaru tee pisut tagasihoidlikum, tänavate kohtumispaika tähistab aga järjekordne ringtee, mida paljude arvates Rakveres juba enam kui küll on. Foto: Meelis Meilbaum

Pärast remonti on Rakveres taas liiklusele avatud põhjalikult uuenenud Nortsu tee. Autojuhtidele üllatuseks on aga lisandunud linna veel üks ringtee – Nortsu tee ja Papiaru tee ristmikule.


Kuigi ametlikult saab Nortsu tee valmis juuli lõpuks, on tänav liiklusele avatud. “Mulle tundub, et pisut liigagi uhke uulits on, igal juhul kõige uhkem Rakveres,” rääkis Peeter, kellele juba varem meeldis Nortsu teed mööda Rakverest välja sõita.

“Talvel, kui kõik oli jääs, oli väga hea, tee oli ju sile, aga suvel ma eriti sealtkaudu ei sõitnud, sest aukude vahel masinat lõhkuda pole erilist mõtet,” lausus mees. Tema sõnul on Nortsu teed pidi sõites vahemaa Rakvere ja Haljala vahel umbes pooleteise kilomeetri võrra lühem.

Tee uhkusest rääkides kahtles aga Peeter, kas valgustusele ikka oli vaja nii palju raha kulutada ning kas kõnniteed peavad nii laiad olema. “Aga kui raha on, siis miks ka mitte,” lisas ta.

Raha Nortsu ja Papiaru tee remondiks ning Lennuvälja tööstusala kommunikatsioonide rajamiseks tuli suuremas osas EASilt, kust Rakvere linn sai üle 1,4 miljoni euro. Linn ise lisas sellele summale veidi enam kui 657 000 eurot ja Rakvere vald ligi 71 000 eurot.
“Vallaga oli väga hea koostöö, inimesed ei teadvusta ehk, aga osa remonditud teest jääb Rakvere valla maale,” ütles Rakvere linnapea Andres Jaadla.

Lisaks sellele, et Võidu tänava raudteeülesõidust Näituse tänavani on Nortsu tee äärde rajatud kergliiklustee, paigaldatud tänavavalgustus ja tänav ise esimest korda täies ulatuses asfaldi alla saanud, on suurimaks muutuseks Nortsu tee ja Papiaru tee ristmikule rajatud ringtee, sedapuhku küll mitte Rakveres juba harjumuspäraseks muutunud tilluke ring, vaid suurem, kus ka veoautod normaalselt sõitma mahuvad.

Korda on tehtud ka Rakvere valla territooriumile jääv Papiaru tee truup, mis oli niivõrd lagunenud, et Rakvere vald kaalus mõne aasta eest truubil liiklemise keelustamist. Kergliiklusteed mööda pääseb hõlpsasti kas jala või jalgrattaga Põhjekeskusesse.

Andres Jaadla sõnul ei piirduta vaid tänavate remondiga, vaid kavas on kogu piirkond sel suvel viisakamaks muuta. “Praegu käivad haljastustööd ja kasarmu ümbruse korrastamine,” ütles linnapea.

Lisaks korrastab JELD-WEN Eesti oma maatükki, mis jääb Nortsu tee äärde, ning on alustanud seal asunud vana tiigi täitmist.
JELD-WEN sai ka uue tee, mis Nortsu teelt uksetehase juurde suundub. “Nii et eraettevõtjaid oleme selle projekti raames juba toetanud,” märkis Andres Jaadla.

Laiemas plaanis ongi aga tegemist ettevõtlusprojektiga, mitte linnast lisaväljasõidu loomisega. Tööstusalal on 42 müüki minevat kinnistut, mis kõik varustatud veevärgi, kanalisatsiooni ja elektriga. Sügisel korraldatakse ettevõtjatele piirkonda tutvustav infoseminar ning turundustegevusse on linnapea sõnul kaasatud ka EAS.

Jaadla rääkis, et mitu kohalikku ettevõtjat tahaksid Lennuvälja tööstusalal oma tootmist laiendada, ent huvi on tuntud ka väljastpoolt Rakveret. “Ega Rakveres tänapäevase infrastruktuuriga varustatud tootmismaad polegi seni pakkuda olnud,” lisas Andres Jaadla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles