Suvefestival pakub üritusi kontsertidest tänavakorvpallini

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli Gruusia põgenikelaagri last külastasid eelmisel suvel Eestit ja käisid ka Rakvere linnuses. Suvefestivali tulud lähevad samuti Gruusia laste heaks, et tänavu pakkuda Eesti-reisi juba rohkematele.
Neli Gruusia põgenikelaagri last külastasid eelmisel suvel Eestit ja käisid ka Rakvere linnuses. Suvefestivali tulud lähevad samuti Gruusia laste heaks, et tänavu pakkuda Eesti-reisi juba rohkematele. Foto: Erakogu

Selle nädala lõpus, 20.–22. juulini, toimub Rakveres kristlik suvefestival, mis kannab motot “Kõrged sihid”. Tegemist on EEKBLi igaaastaste suve­päevade­ga, mis toimuvad tänavu Rakveres ning kus löövad kaasa ühtlasi ka teised Rakvere kogudused.

“Suvepäevade mõte on pakkuda mitmekesist programmi kõigile vanuserühmadele, nii üle Eesti kokku sõitnud inimestele kui kohalikele huvilistele,” rääkis Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen.
Pärast suvefestivali avamist reedel kell 18 keskväljakul on võimalik Rakvere Kolmainu koguduses näha lavastust “Suur maailmateater”, kus tõstetakse esile inimeste ette kerkivad igikestvad küsimused. Enne etendust on lubanud sellest 17. sajandil loodud tükist kõneleda ka lavastamist nõustanud Lembit Peterson. Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, kes ise on Autori rollis, nimetas, et lugu räägib elamise mõttest. “Oled sa rikas või vaene, annad sa vastust ühel päeval selle eest, mis oled teinud sulle antud ajaga,” ütles ta.
Pärast etendust jätkub maailmateatri teema linna kohvikutes, kus tuntud inimesed annavad igavikulistele küsimustele oma isiklikust elukogemusest väljakasvanud vastuseid. Lavastaja ja teatrijuht Lembit Peterson räägib oma mõtetest Teatrikohvikus. Noortele kõneleb Art Cafés Immanuel Volkonski. Ülemaailmset vabatahtlikkuse alusel toimivat organisatsiooni Campus Crusade for Christ juhtiv dr Steve Douglass vastab küsimustele Kolmainu kiriku noortemajas. Läti Baptistiliidu noore presidendi Peteris Sprogisega saab kohtuda Hagari pitsakohvikus. Kunagise Eesti vabariigi siseministri ning praegu Pirita kloostri elu juhtiva Lagle Pareku kogemusi ja mõtteid võib kuulda SEB panga teisel korrusel. Kohvikuõhtud algavad kell 21.
Oma programmid on ka lastele ja noortele. Sportlikult saab aega veeta laupäeva hommikul Rakvere keskväljakul võimeldes, spordikeskuses minigolfi mängides ning seinal ronides ja kell 13 parklas tänavakorvpalli mängides.
Avatud jumalateenistus peetakse laupäeval kell 11 Kolm­ainu kirikus ning pühapäeval kell 11 rahvaaias (vihma korral spordihallis).
Laupäeval on rahvaaias algusega kell 17 “Päevamuusika” piknik, kus esinevad USAst tulnud bänd Level 3:16 ja kõhurääkija David Pendleton.
Kell 20 algavad kontserdid üle linna: Rebecca Kontus laulab Art Café hoovikohvikus, Liisi Koikson, Paul Daniel ja Peedu Kass esitavad rahvalaule, poplaule ja koraale pangamaja II korruse saalis. Rakvere linnuse konvendisaalis saab kuulda pärimusmuusikat ansamblilt Tuli Taevast.
Kõik kontserdid on publikule tasuta, küll aga on võimalik soovi korral toetada kontserdi ajal Gruusia laste heategevusprogrammi. “Eelmisel suvel oli neljal Gruusia põgenikelaagris elaval teismelisel võimalus külastada Eestit. Käisin ise käesoleva aasta aprillis sealses põgenikelaagris ning lastevanemad ja külavanem rääkisid, kui olulist mõtteviisi muutust aitas aastatagune sündmus esile tuua. Pered, kes tunnevad ennast sageli kõigi poolt unustatuna, tundsid, et keegi panustab nende lastesse kõige väärtuslikumat – häid suhteid. Just sõprus ja suhted on väärtus, mida sealne rahvas kõige enam hindab. Käegakatsutavaks lisatulemiks oli siin käinud laste keeleõppe motivatsiooni märgatav kasv. Poiss, kellega veel aasta tagasi saime rääkida ainult käte ja joonistamise abil, suutis sel kevadel ennast täiesti arusaadavalt vene keeles väljendada,” rääkis Gunnar Kotiesen, kes lapsi mullu Rakveres võõrustas.
Ka tänavu augustis külastavad Eestit kümme last, kes on pidanud üle elama 2008. aasta augusti sõjakoleduse ning elavad nüüd põgenikekülas.
Suvefestivali detailsem kava ja info on leitav kodulehelt www.karmel.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles