CADrina säras OHHOO! konkursil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal esimese CADrina võistluse võitnud Kadrina Keskkooli meeskonna liige Martin Kalmet ülikooli tudengitega võistlemas.
2010. aastal esimese CADrina võistluse võitnud Kadrina Keskkooli meeskonna liige Martin Kalmet ülikooli tudengitega võistlemas. Foto: Meelis Meilbaum

Kadrina keskkooli valikainest välja kasvanud üritus CADrina võitis sel aastal ägedate haridusideede konkursi OHHOO! ühe viiest peapreemiast.



CADrina on Kadrinas toimuv koolidevaheline projekteerimistarkvara kasutamise võistlus, mis toimub tänavu novembris juba kolmandat korda.

2005. aastast õpetatavast valikainest “Ärijuhtimise ja tehnoloogia alused” on praeguseks kasvanud välja reaal-tehniline õppesuund, mille valinud õpilased õpivad muu hulgas insenerigraafikat, tehnilist joonestamist, programmjoonestamist. Nende õppeainete baasil tekkiski idee korraldada projekteerimistarkvara kasutamise võistlus ning rinda pista Eesti kõrgkoolidega.

Eelneval kahel aastal on võisteldud oma heade partnerkoolide Tallinna tehnikaülikooli ja Tallinna tehnikakõrgkooliga. Esimesel korral võitis Kadrina keskkool, teisel Tallinna tehnikaülikool. Seniseid CADrina võistlusi saab pidada õnnestunuks. Novembris toimuvale jõukatsumisele on oodata juba rohkem koole ning ka võistlejaid Soomest.

Võistluse eesmärk on reaal-tehnilist õppesuunda noortele tutvustada ning ka julgustada neid inseneriametiga seonduvat Kadrina keskkoolis õppima, et saada hea lähtepositsioon õpingute jätkamiseks kõrgkoolis tehnilistel aladel.

Projekteerimistarkvara kasutamise võistlust korraldab Kadrina keskkool koostöös Tallinna tehnikaülikooli, Tallinna tehnikakõrgkooli ja Aru Grupp ASiga.

Valikaine õpetamise ja võistluse idee autor Juhan Viise on OHHOO! konkursil üllatusena tulnud võidu üle väga õnnelik. “Treeningute ning ettevalmistuse taseme mõõtmiseks on võistlus alati parim vahend olnud. Meie eesmärk on saada tipptegijatest insenere ning Kadrina keskkoolis pakutava arvutijoonestamise õppe arengut on igaaastasel CADrina võistlusel hea hinnata. Ühtlasi stimuleerib see õppe pidevat edenemist,” kommenteeris Viise.

OHHOO! konkursile esitas Kadrina keskkoolis korraldatava võistluse Kadrina keskkooli huvijuht Kristi Aimla. “Meie projekti ja ürituse trumpideks on originaalsus ja rõhk tehnilisel haridusel. Loodetavasti on tehnilise hariduse valik tänapäevases Eestis tõusuteel ja tahaks uskuda, et ka meil on selles oma roll.”

12. klassi minev Rasmus Pilt tuli Kadrina keskkooli 10. klassi just nimelt ärijuhtimise ja tehnoloogia aluste tõttu. “Valikuga olen väga rahul,” ütles Rasmus, kes on üks kahest noormehest, kes läheb üsna pea valikaine kaudu Lätti suurde JELD-WENi tehasesse praktikale. Rasmus ootab juba ka järgmist CADrina võistlust ning on valmis partnerkoolide ja soomlastega rinda pistma.

OHHOO! konkurss otsib lasteaedadest ja koolidest üle Eesti nutikaid ideid, toredaid traditsioone ja pühendunud inimesi. Tänavu oli konkursi eesmärk leida uuenduslikke ning järgimist väärt koostööprojekte ning nende tutvustamise kaudu innustada ka teisi haarama initsiatiivi, et midagi üheskoos ära teha. Kandidaate esitati 145, kellest viis said peapreemia. Teised laureaadid olid Tallinna Liivamäe lasteaia algatus “Kõige suuremad sõbrad”, Otepää gümnaasiumi õpilaste “VeniVidiVici õpilasvahetus”, Põltsamaa ühisgümnaasiumi “Keemia õpikoda ASi Põltsamaa Felix mikrobioloogialaboris” ja Viljandi Paalalinna gümnaasiumi “Loodusteaduslik portaal TeemeKeemiat.eu”. Peapreemia suurus oli 500 eurot.

Žüriis hindasid ideid aasta õpetaja 2011 Birgy Lorenz, Eesti Väitlusseltsi juht Margo Loor, OHHOO! konkursi korraldaja Monika Maamägi sihtasutusest Archimedes ning kommunikatsiooniekspert Liisa Past. OHHOO! konkurssi korraldab haridusteaduse ja õpetajakoolituse edendamise programm Eduko. Programmi viib ellu SA Archimedes ja rahastab Euroopa Sotsiaalfond.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles