Tudengid hääletavad võidu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vikipeedia

Eile kell 10 algas Tartust Pirogovi platsilt tudengite igasuvine hääletusvõistlus. Tegemist on juba kaheteistkümnenda korraga, kus võistlevatel segapaaridel tuleb nelja päeva jooksul pöidlaküüdiga läbida Eestis sadu kilomeetreid.

Tartu üliõpilaste looduskaitseringi korraldatava võistluse eesmärk on propageerida hääletamist kui loodussõbralikku liikumisviisi ning tuua laiema avalikkuse ette hääletamine ning selle võlud ja ohud.

Võistlusest võtab sel aastal osa 14 segapaari, enamik neist on Tartu ülikooli loodusteaduste tudengid, aga osavõtjaid on ka näiteks Itaaliast. Võistlusel on nelikümmend kolm kontrollpunkti, mis paiknevad kõikjal üle Eesti, ning teenida võib ka lisapunkte. Võitjaks kuulutatakse hääletajapaar, kes neljapäeval, 26. juulil kella 19ks on läbinud enim kontrollpunkte ning jõudnud finišipaika Viljandi pärimusmuusikafestivali Rohelise lava juures. Neile kuulub peaauhind, Viljandi pärimusmuusikafestivali passid, ning rändkarikas.

Tänavu on Lääne-Virumaal koguni viis kontrollpunkti, mida hääletajad peavad külastama. Need on piirivalvekoer Dembeli haud Rutjal, Kellavere radarijaam, Kadrina puust rusikas, Palmse näljakangrud ning Tapa-Loobu teeviit.

Koostöös OÜ Positiumi ning Simpeliga saab iga hääletajapaari mobiiltelefoni pideva positsioneerimise abil jälgida võistlejate liikumist ja fikseerida kontrollpunktide läbimist leheküljel http://ring24.positium.ee/hv2012/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles