Hooletus veetorustiku ehitustöödel põhjustas elektrikatkestuse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakeskus.
Põhjakeskus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Hooletus veetorustiku ehitusel Rakveres Raudtee tänaval jättis esmaspäeva õhtul pingeta 18 alajaama.

Elektrilevi OÜ kommunikatsioonispetsialisti Kaarel Kutti sõnul jäid keskpingekaabli vigastuse tõttu  Rakvere piirkonnas elektrita 188 klienti, nende seas Põhjakeskus.

Elektrikatkestus kestis ajavahemikul kella 18–20. Kaubanduskeskus sai voolu tagasi kell 18.44.

Põhjakeskuse juhataja Andres Uska sõnul lühiajaline voolukatkestus midagi paha ei teinud, sest toiteta jäänud külmutusseadmetes tunni–kahe jooksul midagi ei juhtu. Elektriavarii korral saavad kaubanduskeskuses generaatoritelt voolu turvasüsteemid, näiteks automaatne tulekahju kustutussüsteem.

Eile ennelõunal korraldati Põhjakeskuses evakuatsiooniõppus, kus loetud minutite jooksul väljus kaubanduskeskusest umbes 400 inimest.

Põhjakeskuse juhataja Andres Uska ütles, et seadusest tulenevalt peavad nad korraldama evakuatsiooniõppuse vähemalt korra ­aastas. Sedapuhku oli legendi järgi tulekahju Hesburgeris.

Uska hinnangul läks õppus väga hästi. “Üllatav, et kliendid ei pahanda, vaid peavad õppust isegi vajalikuks,” sõnas ta ja lisas, et tavaliselt vältab õppus veerand tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles