Metsseapõrsas kippus koduloomaks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karl Raidma

Karl Raidma saatis fotokonkursile pildi, mille jäädvustas möödunud suvel, kui üks metsseapõrsas perele kostiliseks kippus.

“Ühel kenal suvepäeval avastasin õuelt põrsa, oli meie igapäevaseks külaliseks peaaegu kaks kuud. Loom muutus päris julgeks, lasi inimest umbes viie meetri kaugusele, õde söötis teda arbuusiga ja muu hea-paremaga. Samuti sõi notsu koos kanadega neile etteantud toitu,” jutustas Karl Raidma.

Seapõrsas kuulas vaguralt, kui temaga juttu aeti. Loomale, kes päris omaseks sai, pandi nimeks Nodzu.

Ühel ilusal päeval põrsas ennast enam näole ei andnud.

“Umbes nädala pärast öösel tõi vist oma suguvõsa meie õuele ja tuhnisid muruplatsi totaalselt üles, hommikul pidi kohvitass õue minnes käest kukkuma,” lisas Karl Raidma.

Virumaa Teataja ootab fotokonkursile suviseid fotosid loomadest ja lindudest, eriti nendega kohtumisest looduses, 31. juulini meiliaadressil eva.klaas@virumaateataja.ee. Vahvamad pildid avaldame oma veebiküljel ja paberväljaandes.

Lisaks valib Virumaa Teataja koos Overall Eesti ASiga välja kümme paremat fotot, mis suurendatakse kuni A2-formaati ning millest tehakse Overall Eesti ASi Rakvere esinduses sügisel näitus. Pärast saavad fotode autorid näitusel olnud tööd endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles