Vesiroos sobib kaunistama kodutiiki

Peeter Järvelaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari ja Peeter Järvelaiu kodu tiiki istutatud vesiroos.
Mari ja Peeter Järvelaiu kodu tiiki istutatud vesiroos. Foto: Peeter Järvelaid

Mõte muretseda vesiroos kodutiigile Naisteväljal tekkis meil abikaasaga paar aastat tagasi. Üle-eelmisel aastal avastasime, et vesiroosi istikuid müüakse ka meie aianduspoodides.


Tõimegi ühe taime tiiki, öeldes endale, et prooviks. Aga oh rõõmu, kui vesiroos näitas elujõudu ja rõõmustas meid oma ilusate õitega. Vesiroos kodutiigil on üks võimalus kinkida lähedastele midagi erilist. Mulle meeldib kinkida abikaasale lilli, mis kestavad kauem kui lõikelilled. Vesiroos annab tiigile omapärase lisaväärtuse, sest nüüd peegeldub selle veel lisaks taevale koos pilvetupsudega ka roos, mis on tiigiveel kui peegli ees.

Vesiroosi õitsemise aeg on tore looduse jälgimise aeg, sest vesiroos on väga liikuv ja end väga huvitavalt näitav lill. Vesiroos avab end päikse järgi ja laseb end oodata, kui uued õied on vee alt välja kasvamas.

Kui lastena oli vesiroos meie jaoks ikka valge ja vesikupp kollane, siis praegusel ajal on meile laiast maailmast toodud vesiroose, mille hulgast võime tänu aretajate ja huviliste ponnistustele leida oma lähedaste jaoks ka väga erilise värviga taimi. Ja miks ei võiks oma lähedaste daamide jaoks olla tiigil nende endi vesiroos.

Sel viisil saavad meie armsad naisolevused võimaluse veeta päris toredalt aega oma vesiroosi jälgides. Vesiroos on üks väga naiseliku loomuga taim. Seega peaks iga naine vesiroosi vaadates kindlasti rõõmustama ja ehk nii mõndagi endale meelde jätma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles