Rakvere Raibe: Eksklusiiv: juubelit tähistav Barbie tervitab virulasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Barbie nukk sai viiekümneaastaseks. Sel puhul käis Rakvere Raibe keskealist daami intervjueerimas tema kodus Miami Beachil.


Tere, proua Barbie! Teil on siin juba kevad väljas.

Ouu, tänan-tänan, meil on kogu aeg soe.

Daamide puhul on vanusest rääkimine küll tabuteema, kuid teie näete oma 50 eluaasta juures küll vägagi nooruslik välja.

Oh, mis te nüüd, ma ei vanane ju üldse, sest ma olen nukk. Saate aru, kui paljud naised on vaid mõnest üksikust kohast silikooni täis, siis mina olen üleni plastmassist. Mind ajab närvi vaid see, kui mind varvastest näritakse või koerale ilastada jäetakse.

Samuti ei talu, kui Keni minu külge nühitakse. Sest Ken on ju homo.

Ah soo. Aga kuigi te olete kõigest nooruslik nukk, olete palju ilmas näinud. Mida te teate Eestist?

Oleneb, mida te teada tahate? Ma tean, et minu näoga laulja läheb Moskvasse teid eurolaulu konkursil esindama. Ma soovitaksin tal siiski pea blondiks värvida.

Olen kuulnud, et teie Liis Lassist tahetakse samuti nukk teha, aga ma ei usu, et  see oleks hea mõte. Vaadake mind ja siis mõelge Liis Lassile, kas te näete vahet?

Ee-e, natuke nagu oleks ...
Täpselt! Nii et - unustage see Lass ära.

Aga mida te arvate sellest, et presidendiproua ei luba enam ühtegi fotograafi pingviinide paraadile?

See on küll äärmiselt rumal otsus. Kui meediat kohale ei tule, kes siis sinna külalistest üldse läheb?! See vastuvõtt ongi ju algusest lõpuni meediasündmus ning kui keegi neid ei pildista, jäävad kostüümikunstnikud tööta, jäävad õmblejad tööta, jäävad juuksurid tööta ...

Kohale lähevad ainult mõningad tohlakad, mõningad teise Eesti esindajad, keda tavaliselt kuhugi ei kutsuta.

Las nad siis tantsivad seal Ilvestega üksi. Vaadake, mind on samuti kutsutud presidendi vastuvõtule. Olen käinud Keniga Washingtonis juba siis, kui Ronald Reagan riiki juhtis.

Aga mind on kutsutud ka Eestisse kaaslaseks paari aasta eest. Ma soovitasin oma sõbrannat Carmen Kassi, sest mulle need Eesti rahvariided ei sobinud ja paljalt ka ei hakanud minema. Kes selle skandaali alla oleks neelanud seal teie pisikeses väiklases Eestis. Aga kui telekaamerad ära keelatakse, siis ei tule teil sinna ei Carmen Kass ega Liis Lass.

Vahetame nüüd teemat. Mis te arvate sellest, kui Rockvere linnapeaks saab Võsapets?

Ma ei ole seda saadet kunagi näinud. Olen sel ajal tavaliselt aeroobikatrennis. Mehena ta mulle aga täitsa imponeerib, kui vaid joomise ja liputamise maha jätaks.

Kindlasti on tal väga huvitav valimisprogramm, küllap saame sellest kuulda. Just eile sain ühe väliseestlase käest teada - ta, muide, tuli just Rockverest -, et teil kaotatakse linnad üldse ära.

Seega ei õnnestu tal kuidagi linnapeaks saada, võib-olla siis ainult vallavanemaks, ja olge kindlad, et teie vald hakkab Võsapetsi valitsemise ajal kandma slõuganit "Sitta täis!". Uups, vabandage mu kõnepruuki.

Kui jutt juba poliitikale läks, siis paluks kommentaari ka reformierakonna plaanile, mis meid kriisist välja tooks.
Nimelt nad ütlevad, et Eestimaa ajaloos on olnud ka varem raskeid aegu ja alati on oravad kriisist välja toonud.


On teil seal ikka loomaaed, ikka ilvesed ja oravad, meil sibavad siin ainult opossumid ringi. 

Aga teie küsimuse juurde minnes, siis on kaks võimalust: kas reformierakonna arvates algab Eesti ajalugu reformierakonna sünnist või pole varem nende arust raskeid aegu olnud. Sirvisin just ühel päeval Henriku "Liivimaa kroonikat" - reformaritest polnud juttugi.

Nii targa ja meeldiva inimesega läheb aeg lausa lennates. Tänan teid, proua Barbie, sisutiheda vestluse eest ja soovin teile veel sama palju aastaid!


Kamoon, ma elan vähemalt kolmsada täis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles