Virumaa Teataja ajakirjanikku tunnustati näidendivõistlusel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Samolberg.
Eva Samolberg. Foto: Meelis Meilbaum

Laupäeval lõppes Pärnus rahvusvaheline monoteatrite festival Monomaffia. Festivali raames toimus koostöös Eesti Teatri Agentuuriga ka üleriigiline näidendivõistlus, mille fookuses olid sel aastal esmakordselt mononäidendid.

Neljakümne kuuest võistlusele saadetud tekstist valis viieliikmeline teatriprofessionaalidest koosnev žürii välja neli võidutööd, neist ühe peapreemia väärilise. Laupäeva hilisõhtul Pärnus Endla teatri sammassaalis toimunud festivali lõpetamisel avalikustati ning premeeriti võidutööde autoreid.

Näidendivõistlusel laureaadiks tulnute seas oli ka Virumaa Teataja ajakirjanik Eva Samolberg, kelle mononäidend „Tangent universum“ paistis žürii esimehe, Vanemuise teatri dramaturgi Sven Karja sõnul silma jõulise monoloogi ja tuumaka idee poolest.

Auhinnatseremoonial Eesti Teatri Agentuuri esindanud dramaturg Heidi Aadma meelest on oluline, et autorid käsitleksid oma tekstides just suuremaid teemasid kui igapäevaelu ja –poliitika.

„Tangent universum“ kõneleb armastusest, usust ja hullumeelsusest läbi noore preestri eneseanalüüsi.

Eva Samolberg on draamatekstide kirjutamist õppinud erakoolis Drakadeemia, samuti on ta Rakvere teatri populaarse suvelavastuse „Noor Eesti“ üks autoreist.

Näidendivõistluse peaauhind läks sel aastal Tõnu Õnnepalule, kes seni on tuntud kui proosakirjanik ja luuletaja. Võistlust toetas Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles