Rakvere ametikool võõrustab selleaastast Lääne-Viru hariduse päeva

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Hõbemägi
Sven Hõbemägi Foto: Erakogu

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit koostöös Lääne-Viru Maavalitsuse haridus-ja sotsiaalosakonnaga korraldab 29.augustil kell 9.30-12.45 Rakvere ametikoolis taaskord iga-aastase hariduse päeva, mille eesmärgiks on maakondlikult oluliste haridusküsimuste arutamine erinevate osapoolte osavõtul.

Lääne-Viru omavalitsuste Liidu tegevdirekori ja peakorraldaja Sven Hõbemägi sõnul on tegemist haridusvaldkonna erinevate osapoolte ühisseminariga, mida on liidu poolt korraldatud ja rahastatud juba ligi 10 aastat ning aasta aastalt on osalejate arv järjest suurenenud. Eelmisel aastal võttis osa ligi 300 haridusvaldkonna inimest. Selle ürituse raames on maakonna ainesektsioonidel võimalus korraldada ka oma augustikuu nõupidamisi. Nimelt on ainesektsioonid just need, kes aitavad edasi arendada vastava aine valdkonda, tegelevad aineolümpiaadide korraldamisega ja läbi selle annavad noortele olümpiaadidel käimise kogemuse, lisas Hõbemägi.

Hariduse päeval on ilusaks traditsiooniks saanud ka meie maakonna uute haridusasutuste juhtide tunnustamine.

Hariduse päevale on kutsutud Lääne-Viru maakonna õpetajad, koolijuhid, õppejõud, koolieelsete lasteasutuste juhid ja kõik teised, kes tunnevad huvi haridusvaldkonna vastu ning on selle valdkonnaga seotud. Keskmiselt on igal aastal sellest üritusest osa võtnud üle 200 inimese. Kuna eelmise aasta teema „Väärtuskasvatus“ on läbiv teema ka selle aastal, siis tuleb ka sellel aastal juttu väärtuskasvatusest ja seda mitmes erinevas „võtmes“.

Hariduse päeval esineb sellel aastale peaettekandega psühholoog ja suhtlemistreener MSc, Anu Virovere teemal „Väärtuste roll kasvatuses ja hariduses“. Teise ettekandega teemal, kuidas teater saaks koolis aidata väärtuste kujunemisele kaasa, esineb Rakvere teatri juht Joonas Tartu, samuti annab juba traditsiooniliselt uut õppeaastat puudutava info edasi Haridus-ja teadusministeeriumi esindaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles