Tulemas on II Rakvere vaimuliku muusika päevad VaiMus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Kolmainu kiriku orel.
Rakvere Kolmainu kiriku orel. Foto: Erakogu

30. augustil algavad II Rakvere vaimuliku muusika päevad VaiMus. Seekordselt üllatatakse harjumuspäratute vormide ja improvisatsioonidega.

Avakontserdil Rakvere Kolmainu kirikus 30. augustil kell 19 saab näha Jean Giono jutustuse ainetel valminud animafilmi "Mees, kes istutas puid“, millele improviseerib kohapeal muusikalist tausta Toomas Trass orelil. Rakvere kui 2012. aasta metsapealinna peakirikust saadetakse sellega ühtlasi välja sõnum sellest, kuidas mets ja vaid üks inimene, kes istutab puid, võib muuta maailma.

7. septembril jätkatakse improvisatsiooni teemadel. Rakvere Kolmainu koguduse pastoraadis saab kuulda lugemisteatrit, kus kantakse ette Fjodor Dostojevski "Tasane", millele sekundeerib Tiit Korsar improvisatsioonidega klassikalisel kitarril.

Kuna VaiMus on muusikasündmus, mida korraldatakse ennekõike tänuliku kummardusena Rakvere linna aukodanikule Arvo Pärdile, siis on m uusikapäevade viimasel kontserdil 16. septembril võimalik osa saada viiulikontserdist, kus tuleb lisaks Mendelsohni viiulikontserdile ettekandele ka Arvo Pärdi kontsert kahele viiulile "Tabula rasa".

Enne seda on aga võimalik kuulata vaimulikke rahvakoraale ansambli Strand... Rand esituses ning kohaliku kammerkoori Solare ettekandes vene vaimulikku muusikat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles