Tüdruk Yvonne-Mirell ja poiss Deivid Leander on eelmisel aastal sündinud läänevirulased

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nimeraamat.
Nimeraamat. Foto: Internet

Eelmisel aastal panid vastsed lastevanemad Lääne-Virumaal oma poegadele muu hulgas ­nimeks Raico-Rico, Greig-Gerret, Deivid Leander, Remy Woldemar ja tütardele Yvonne-Mirell, Äli, Engelina, Selene, Therese-Säde ning Izabella-Kätili.

Lääne-Viru maavalitsuse rahvastikuregistripidaja Eve Prillopi sõnul harva esinevaid või Eesti nimeseadusega vastuolus olevaid nimesid oma lastele väga tihti registreerida ei soovita. Ta selgitas, et eesnimi peab vastama üldistele eesti keele õigekirjareeglitele või võõrnimede puhul peavad vanemad tõestama, et mõnes välisriigis on soovitav nimi samast soost inimeste puhul kasutuses.

“Hiljuti soovisid ühed ­vanemad panna lapsele nimeks Gris, aga kuna Eestis algavad nimed üldjuhul k, p, t-ga, siis seda nimekuju lapsele panna ei lubatud,” rääkis Eve Prillop.

Eesnimeks ei või panna ka nime, mis sisaldab numbreid või mittesõnalisi tähiseid ja mis eraldi või koos perekonnanimega ei ole kooskõlas heade kommetega, ning üldtuntud isikunimesid.

Populaarsed tüdrukutenimed on Lääne-Virumaal endiselt Sandra, Laura, Mia, Emma, Lisandra, Berit, Karoliina, Kaisa.

Kui poistenimedest olid aastaid edetabelis Markus, Marcus, Rasmus, siis 2011 kerkisid uute lemmikutena esile Joosep, Andri, Kaspar, Sander, Kristjan, Marten, Martin ja Robert.

2011. aastal koostasid ametnikud Lääne-Viru maavalitsuse andmetel dokumendid 615 sünni kohta.

Vastsündinutest 314 olid poisid ja 301 tüdrukud, 608 elukohaks on Lääne-Virumaa. Maavalitsuses registreeriti neist sündidest 201. Noorim sünnitaja oli 16- ja vanim 44aastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles